Datum: 23-05-2019 - 09:02
01
aug
'18
Uit je BOL gaan met.....Richard Trompert.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met.....Richard Trompert.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan .....Richard Trompert.

Van wie ben jij er één?

Ik ben van Piet Trompert en Jeanne Glas. Beide van het ‘hogie’. De één van de Lisserdijk en de ander van de Hillegommerdijk. Zelf ben ik geboren op de “Kikkerlust”. Dus ook een geboren Lisserbroeker.

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

Ik heb een heerlijke jeugd gehad in het mooie dorp Lisserbroek.  de Kleuterschool (de Parkieten)  zat aan de overkant waar ik woonde, de Kalmoesstraat. Na 3 jaar lagere school op School 11 aan het nu Oude Schoolplein mocht ik vanaf de 4e klas naar de nieuwe lagere school, De Zilvermeeuw. Al mijn vriendjes gingen daar naar toe, dus ik ook. Ook deze school zat naast waar ik woonde.  Daarna ging ik naar de Dominicus Savio MAVO. Een heerlijke school, waar ik veel tijd aan mijn hobby voetbal heb kunnen besteden. Na school was het ook alleen maar voetballen en op zaterdag naar Kagia.

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Dat is niet zo moeilijk. De geboorte van onze eerste kleine, Joris. Dit was zo ontroerend en is, naast de vele emotionele momenten, het meest emotionele moment uit mijn leven.

Waar word je gelukkig van?

Als mijn gezin gelukkig is. Als ik zie dat mijn vrouw en kinderen blij zijn in het leven dan word ik daar gelukkig van.

Je favoriete vervoersmiddel.

Dat is toch wel mijn auto, een Renault Espace. Een zeer functioneel vervoermiddel met 7 zitplaatsen ideaal voor de vakantie. De auto is al door veel mensen gebruikt voor naar feestjes, de sport,  als verhuiswagen of  voor grofhuisvuil en puin weg te brengen naar De Meerlanden in Rijsenhout.

Je bent voorzitter van VV Kagia. Kan je daar iets meer over vertellen?

Het is een eer om een aantal jaren de club vv Kagia als voorzitter te mogen besturen. Dit besturen doen we op dit moment met een aantal “jonge” enthousiaste mensen. We zijn als club nog op zoek naar aanvulling, dus denk je nu: ik wil graag een bijdrage leveren aan deze mooie club. Mail of bel ons! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


6 jaar geleden ben ik begonnen en al snel werd duidelijk dat als we mee wilden blijven groeien met het dorp, we een professionalisering slag moesten maken. De club Kagia is een bedrijfje met alleen maar vrijwilligers dus een behoorlijke uitdaging. We zijn met een aantal leden van het bestuur gestart met een jaar lang de cursus Besturen met een Visie te volgen. Uit dit jaar kwam natuurlijk een aantal speerpunten en doelen naar voren. 
Wij willen als club Kagia onze sociaal maatschappelijke rol binnen de Lisserbroek behouden en blijven invullen. Laagdrempelig zijn voor iedereen. Plezier komt bij VV Kagia op de 1e plaats. Goede sportieve prestaties vergroten dat plezier, want wie vindt het niet leuk om een keertje kampioen te worden!

Kortom: Kagia is een eigentijdse vereniging waar prestaties, sportiviteit, plezier en gezelligheid hand in hand gaan en waar iedereen op een goede en respectvolle manier met elkaar om gaat.
Los van besturen zijn de bestuursleden binnen een kleinere club ook veel met operationele zaken bezig. Deze afwisseling maakt het ook leuk. Daarom zijn we ook trots op ons mooie sportpark en cluppie VV Kagia.

Waar ben je vooral trots op?

Het meest trots ben ik op mijn gezin. Wie niet, toch?
Binnen de club ben ik trots op wat we allemaal voor elkaar krijgen met de vele vrijwilligers. Trainers, leiders, scheidsrechters, barmedewerkers, onderhoudsmensen, commissieleden, bestuursleden etc…

In de afgelopen jaren hebben we na de verbouwing veel gedaan om het voor de leden interessant te maken om te voetballen op een mooi sportpark  en na afloop een drankje te doen in een nette kantine bij Kagia. Zo hebben we met veel vrijwilligers een nieuwe vloer gelegd in de hele kantine, is er extra verlichting gekomen op kunstgrasveld 3, is er een jeugdkledingplan zodat ieder jeugdlid er hetzelfde en netjes bijloopt. Zijn de kleedkamers en de buitenboel  onder handen genomen door het onderhoudsteam en is kunstgrasveld 1, na een lange procedure dan eindelijk vervangen en verplaatst. Daarnaast hebben we afgelopen jaar als club een verduurzamingslag gemaakt door het plaatsen van 146 zonnepanelen en led verlichting  op veld 1, in de kantine en in alle kleedkamers.

Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to do list.

Binnen de club Kagia is altijd iets te doen.  Na het voorzitterschap blijf ik natuurlijk altijd verbonden aan de club en mij inzetten als vrijwilliger.

Voor mij persoonlijk, heb ik op dit moment geen werk en lijkt het mij heerlijk om nog een aantal jaren mij in te zetten binnen de maatschappij. Zelf denk ik daarbij aan een functie binnen HRM, omdat ik graag mensen verder wil ontwikkelen. Door mijn leeftijd en achtergrond als manager binnen de Rabobank blijkt dit toch lastiger te zijn. Dus als iemand de uitdaging wil aangaan om mij uit te nodigen voor een gesprek, dan krijg je daar geen spijt van! 

Wat wil je nog kwijt dat hierboven nog niet vermeld staat?

Dat Lisserbroek een mooi dorp is om in te wonen en te werken. Dat met de verdriedubbeling van ons mooie dorp het belangrijk is dit erfgoed te bewaken.  Één Lisserbroek met een fantastisch dorpshart , waar alle Lisserbroekers via een veilige groen/blauwe route bij elkaar komen om te genieten van de sport, de voorziening zoals school, zorg, horeca, winkels etc.. en met een centrale ontmoetingsplek rond een multifunctionele Meerkoet. Een mooie droom!

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Richard Trompert genomineerd?