Datum: 28-07-2021 - 19:54
24
jun
'18
Vanaf 1 juli velden Fc Lisse rookvrij.
Geschreven door FC Lisse

Vanaf 1 juli velden Fc Lisse rookvrij.

Vanaf 1 juli mag er op en rond de velden van FC Lisse bij wedstrijden en trainingen van jeugdteams niet meer gerookt worden. Op de rest van het complex mag nog wel worden gerookt. Het Bestuur van FC Lisse omarmt hiermee het landelijke streven om kinderen als rookvrije generatie op te laten groeien.  Trainers van de Mini-F hadden al eerder afgesproken om niet te roken langs de lijn....

Beschermen van de jeugd
Een van onze uitgangspunten is dat alle leden moeten kunnen sporten in een veilige omgeving. Roken en sport passen niet bij elkaar. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal. Zien roken, doet roken. 

Roken is schadelijk
Jaarlijks sterven in Nederland ongeveer 20.000 mensen door roken en enkele duizenden door meeroken. Rokers sterven gemiddeld 10 jaar eerder dan niet-rokers.

Er lopen op het sportpark straks geen controleurs rond die zorgen voor de handhaving. Het bestuur hoopt dat men elkaar hierop aanspreekt.

Ook het gebruik van een e-sigaret is geen gezond voorbeeld. De e-sigaret kan de drempel om te gaan roken voor kinderen verlagen. De e-sigaret schept verwarring: kinderen kunnen het verschil niet goed zien.

Tekst Fc Lisse