Datum: 22-09-2019 - 04:37
15
jun
'18
Slotbijeenkomst van de Maand van Uniek Sporten.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Slotbijeenkomst van de Maand van Uniek Sporten.

Op 14 juni was de slotbijeenkomst van de Maand van Uniek Sporten. Bij deze bijeenkomst werd door wethouder van Duin (wethouder Sport in de gemeente Noordwijk), Paralympisch zitskiër Jeroen Kampschreur en Arjo Wijnhorst van Fonds Gehandicaptensport de app Uniek Sporten in de regio Holland Rijnland gelanceerd....

Uniek Sporten

Middels Uniek Sporten wil Fonds Gehandicaptensport dat nog meer mensen met een handicap kunnen genieten van sport en bewegen. Bij Uniek Sporten helpen ze mensen met een handicap de juiste sport te vinden. Zo brengen ze sporters en sportaanbieders met elkaar in contact.

Maand van Uniek Sporten

Om Uniek Sporten extra op de kaart te zetten in de regio’s Holland Rijnland en Midden-Holland heeft van 9 mei tot 8 juni 2018 de Maand van Uniek Sporten plaatsgevonden. De maand van Uniek Sporten had twee doelen: het onderzoeken van de wensen en behoeften voor mensen met een beperking op het gebied van aangepast sporten, en de app Uniek Sporten op de kaart zetten. Sportkunde studenten van de Haagse Hogeschool hebben in 19 gemeentes een grote bijdrage geleverd aan beide doelen. Zo hielpen zij bij de buitenspeeldag in Lisse.

Slotbijeenkomst

Op 14 juni heeft de grote afsluiting plaatsgevonden. Het begon allemaal met een inspirerend gesprek tussen Wethouder van Duin en Jeroen Kampschreur over de weg naar zijn gouden medaille op de Paralympische Spelen van 2018. Vervolgens werd de app Uniek Sporten op spectaculaire wijze gelanceerd door Wethouder van Duin, Jeroen Kampschreur en Arjo Wijnhorst.

 Foto: V.l.n.r. Arjo Wijnhorst, Wethouder van Duin en Jeroen Kampschreur lanceren app Uniek Sporten in de regio Holland Rijnland