Datum: 19-08-2019 - 04:08
27
me
'18
blik lisse nieuws rommelmarkt agatha
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Rommelmarkt Agatha kerk. (foto's)

Rond half negen verzamelden de eerste belangstellenden zich al voor de deuren van de Onderwaterhal. De rij blijft groeien. Een vrouw die wat slecht ter been is, mag zich als enige alvast naar binnen begeven, omdat ze anders onder de voet gelopen zou kunnen worden. rond 8:55 uur beginnen mensen op de deur te tikken en naar binnen te gluren: "Het is al tijd!" ...

Binnen zitten de vrijwilligers nog even rustig een bakkie te drinken, maar zodra de roldeur dan open gaat, bukken de eersten zich en haasten zich naar binnen. Rennend op het doel af. Het is heel bijzonder.
Direct bij binnenkomst aan de rechterkant staat Frans Meijer. Hij wil graag met 'zijn assistenten' op de foto. Achter de planten.....achter de bloemen.....Het wordt een heuse reportage.
Meijer is trots op zijn kraam. Al het groen komt van sponsors. Meijer heeft zo in de loop der jaren zijn connecties. angstvallig houdt hij de namen van de gulle gevers geheim.

Volgens voorzitter Taco Ringma is er vanaf de eerste minuut sprake van een indrukwekkende hoeveelheid belangstellenden: "De drukte bleef enorm tot een uurtje of 1. Daarna bleef er sprake van voldoende belangstelling.Tegen 4 uur konden wij constateren dat er veel verkocht was. Diverse stands waren praktisch helemaal leeg. Deze dag tellen we een fraaie opbrengst van € 35.000 en kijken we terug op een dag die zonder wanklanken is verlopen in een uiterst gemoedelijke sfeer.