Datum: 22-01-2019 - 02:53
14
me
'18
Den Haag wint Kaagcup 2018.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Den Haag wint Kaagcup 2018.

Waterscouts van de uit Macdonald groep uit Den Haag hebben de Kaagcup 2018 gewonnen.  De  43e editie van de Kaagcup Zeilwedstrijden werd gehouden op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei. In totaal deden 1400 waterscouts mee, er lagen zo’n driehonderd boten in het water. Ook scoutinggroep De Shawano's was vertegenwoordigd....

Wedstrijdleider Angela Schubert blikt tevreden terug: ,,Het was op beide dagen nog even spannend of er wel voldoende wind zou staan om te kunnen zeilen. Maar vlak voor de start van de eerste boten kwam de wind opzetten en kwam het zonnetje door, ideaal zeilweer dus! Het was in alle klassen erg spannend dit jaar, het was goed te merken dat veel deelnemers vooraf ruimschoots geoefend hebben. Er waren dit jaar meerdere verrassende winnaars.”

De Scouting Kaagcup Zeilwedstrijden worden al sinds 1976 in zijn huidige opzet gehouden voor bij Scouting Nederland ingeschreven waterwerkgroepen. Op vrijdag zijn de kwalificatiewedstrijden gezeild die bepaalden in welk veld (op welk niveau) de deelnemers de zaterdagwedstrijden zouden starten.

Tijdens het Kaagcupweekend overnachtten de scouts op verschillende locaties rond de Kagerplassen: bij boeren in het weiland, op eilanden en op hun eigen tot clubhuis omgebouwde binnenvaartschepen. De meeste deelnemers kampeerden op het Boterhuiseiland. Dit onbewoonde eiland vormt de thuisbasis van de wedstrijden. Het eiland is sinds 1950 in gebruik als permanent zeeverkennerscentrum.

Waterscouts zijn scouts die aangesloten zijn bij een waterwerkgroep. Voor veel groepen zijn de zeilwedstrijden op de Kagerplassen het hoogtepunt van het jaar.

Met dank aan Martijn Balkenende.

 

foto's van o.a. Willibrordusgroep Gouda en MacDonaldgroep Den Haag.