Datum: 06-06-2020 - 09:44

banner 5 juni gemeente 2

13
me
'18
Hospice Duin- en Bollenstreek bestaat 10 jaar: Pluk de dag en leef in het moment.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Hospice Duin- en Bollenstreek bestaat 10 jaar: Pluk de dag en leef in het moment.

Hospice Duin- en Bollenstreek bestaat tien jaar. Ter ere hiervan werd er zaterdagavond 12 mei in Florarlis een feestavond gehouden. De leiding van het hospice is in handen van manager Evelien van Duin. Zij ontving alle genodigden in de Mijnzaal. Eerder hadden de bewoners van de Hospice een high tea gehad....

Van Duin keek terug op 10 jaar Hospice, waar rond de 700 mensen werden verzorgd. Van Duin: "Met al die mensen hebben we een stukje mee mogen lopen. Dankbaar voor alles dat we hebben mogen leren van deze mensen. We hebben mogen meekijken met hun manier van sterven en met name hoe ze invulling geven aan hun leven. Levenslessen: hoe bewust sta je in het leven? Pluk de dag en leef in het moment.

De heer J. de Vries, voorzitter van Hospice Duin- en Bollenstreek, bedankte alle medewerkers voor hun inzet waardoor het Hospice een goede naam in de Duin- en Bollenstreek heeft opgebouwd. De Vries: "recentelijk hebben wij het bericht ontvangen van PREZO dat wij het kwaliteitskeurmerk van de hospicezorg toegekend hebben gekregen. Dat geeft aan dat we met elkaar op een goede manier bezig zijn."

Visie en doel van het Hospice.

In het hospice wordt zorg geboden die de kwaliteit van het leven verbetert van patiënten en hun naasten die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening. Dit doen zij door het voorkomen en verlichten van lijden, door middel van vroegtijdige signalering en zorgvuldige beoordeling en behandeling van pijn en andere problemen.
De gasten staan in het hospice centraal en moeten de regie kunnen houden over hun leven en sterven.