Datum: 22-01-2019 - 03:20
16
me
'18
Oude of zoekgeraakte polissen.
Geschreven door Uitvaartzorg Bollenstreek

Oude of zoekgeraakte polissen.

Een sterfgeval in de familie betekent een verdrietige tijd. Je hebt al genoeg aan je hoofd, maar moet toch een aantal praktische zaken regelen. Had de overledene bijvoorbeeld een levensverzekering? Misschien hoorde je hem weleens over de verzekering, maar het polisblad zit niet in de map met andere papieren. Wij geven enkele tips....

Het Verbond van Verzekeraars heeft een zoekservice voor polissen in het leven geroepen. Hier kun je een aanvraag doen. Voordat ze dit onderzoek starten, heeft het verbond wel wat informatie nodig en er zijn nogal wat spelregels. De uitslag laat ook enkele maanden op zich wachten.

Uitvaartzorg Bollenstreek helpt je op weg in de dagen na het overlijden en wij hebben contacten met de meeste verzekeringsmaatschappijen maar kunnen dit zoeken niet versnellen.

Op voorhand kan je zelf heel eenvoudig je naaste een hoop uitzoekwerk uit handen nemen. Gebruik hiervoor ons Wensenboekje. Hierin kan je een korte samenvatting maken van de verzekeringen inclusief polis nummers. Dit boekje bewaar je bij de belangrijke documenten. Dit overzicht geeft naasten zekerheid over de polissen die aanwezig zijn en de zoekservice is dan overbodig.

Heb je een oude polis gevonden maar bestaat deze maatschappij niet meer? Via deze link kan je nagaan waar de polis nu is ondergebracht.

Natuurlijk kunt je ook op voorhand informatie bij ons inwinnen over de polissen die je thuis hebt. Wij zoeken de bestaande polissen en maken een eenvoudig overzicht zodat je weet waar je aan toe bent. Mail of bel ons voor een afspraak.