Datum: 25-08-2019 - 19:47
25
apr
'18
4 Burgemeesters doen een ritje op de scootmobiel.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

4 Burgemeesters doen een ritje op de scootmobiel.

Alhoewel er wat regen voor dinsdag 24 april voorspeld was , kon de scootmobielentocht door de Bollenstreek toch redelijk droog zijn weg vervolgen. De voorspelling had er wel voor gezorgd dat een aantal deelnemers zich toch afgemeld hadden. Jammer, want de tocht van bijna 20 km was zeker de moeite waard....

Vanuit Noordwijkerhout vertrok het gezelschap rond 10:30 uur richting de kantine van Fc Lisse. Naast het grote aantal scootmobielen reed er een aantal personenauto's mee met senioren, maar ook een vijftiental verkeersregelaars, EHBO-ers en andere vrijwilligers. Rond 12:00 uur kon er aangeschoven worden voor een kopje soep, een broodje of een krentenbol, terwijl op de achtergrond ouderenkoor Brocante uit de Zilk voor gezelligheid zorgde. "We zijn antiek, curieus maar nog zeker niet versleten," meldde één van de zangeressen.

Buiten waren ondertussen de 4 burgemeesters aan het oefenen hoe er gereden moest worden met een scootmobiel. Burgemeester Arie van Erk van Hillegom had al wat ervaring opgedaan bij een open dag van de zorg en ook zijn ambtsgenoot Gerrit Goedhart van Noordwijkerhout had al eens een ritje gemaakt. Voor burgemeester Lies Spruit van Lisse was het allemaal nog wel even wennen zo voor het eerst. Burgemeester Jan Rijpstra uit Noordwijk completeerde het kwartet. Mooie velden tulpen langs de van Lyndenweg en de Delfweg en een zonnetje dat voorzichtig probeerde iets van zijn kracht af te geven.

Even een klein oponthoud toen één van de scootmobielen van het fietspad raakte, maar gelukkig voor de sloot tot stilstand kwam. Altijd weer spannend of de accu's het einde van de tocht halen. Maar aan hulp zeker geen gebrek. Het bestuur van de stichting Bloemenslinger kan weer zeer tevreden terug kijken op een kleurrijke en goed verzorgde toertocht.