Datum: 21-10-2018 - 11:58
24
apr
'18
Commissaris van koning geeft startschot Scootmobielen Bloementoertocht 2018. (foto's start)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Commissaris van koning geeft startschot Scootmobielen Bloementoertocht 2018. (foto's start)

Op dinsdagmorgen 24 april is de Scootmobielen Bloementoertocht, de leukste file van de Bollenstreek, voor 9e keer gaan rijden. Rond de 120 deelnemers uit de Bollenstreek maar ook van ver daarbuiten, gingen om 10.30 uur van start voor een toertocht langs en door de bloeiende bloembollenvelden. Na enkele...

jaren waarbij de weergoden de organisatie en rijders niet erg gunstig gezind waren, is het vandaag toch iets beter....In ieder geval droog en zo nu en dan een zonnetje. Commissaris van de Koning (CvdK) de heer Jaap Smit gaf onder goedkeurend oog van Burgemeester Goedhart het startschot voor de deelnemers en de twee meerijdende wethouders Bert Gotink en Henri De Jong. Ook voorzitter van de stichting Bloemenslinger Jaap Walen en ex- wethouders Alfons Morssink (Pr-man) en Bas de Haas (penningmeester) reden voorop in de stoet. Secretaris Jan Janson gaf de deelnemers nog een aantal tips mee. Zittingen droog wrijven en op voor de bijna 20 km lange rit.

Net als vorig jaar was FC Lisse tussen de middag met al haar vrijwilligers weer de gastheer voor een lunch met soep, broodjes en ter verhoging van de feestvreugde de levensliederen van dameskoor BroCante.

Foto's van de start bij Munnekeweij > Cees van Zelst. Later volgen er meer foto's van onderweg.
Met dank aan: BlikOp Noordwijkerhout.
Film: bloementoertocht scootmobielen 2017.