Datum: 19-03-2019 - 19:52
12
mrt
'18
Feestelijke opening terras tuinkamer.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Feestelijke opening terras tuinkamer.

Een mooie Huiskamer had Lisserbroek al, maar nu is het ook bij goed weer fijn toeven buiten de Meerkoet. Op zaterdag 10 maart was de feestelijke opening van het gezellige terras naast de Huiskamer....

Vlak voor de opening hebben de Lisserbroekse vrijwilligers nog hard gewerkt aan de laatste klussen voor het terras. En het resultaat was zeker reden voor een feestje. Na 18 maanden nadenken, fondsen werven, ontwerpen, grond storten, ophogen, aanplanten en aanleggen heeft de Huiskamer in de Meerkoet nu een mooi en gebruiksvriendelijk terras.

Wie dacht dat de werkgroep Groen nu klaar was, heeft het mis. Het terras is het begin van een groot plan om de hele omgeving van de Meerkoet op te knappen. Dit totaalplan werd gemaakt door Bonnie Chopard, landschapsarchitect.

Bonnie verrichtte zaterdag ook de opening door het planten van een mooie boom. Duurzaamheid is een belangrijk aspect in het ontwerp. Daarom bracht zij een potje vruchtbare aarde mee. Deze aarde is een restproduct van een wormenkwekerij, een plek waar vissers terecht kunnen voor hun aas. Door de wormen, of liever gezegd hun uitwerpselen, is deze aarde rijk aan goede voedingsstoffen voor planten. Een mooi symbool van hoe de werkgroep Groen wil werken aan duurzaamheid en een groene omgeving.

Een groot project komt alleen tot stand met veel helpende handen. Daarom bedankt de Werkgroep Groen de gemeente Haarlemmermeer, Stichting Maatvast, PUM Enthoven, Firma Balkenende, Firma van Rooden, Tuincentrum Suidgeest en de Gebroeders Rotteveel en alle vrijwilligers die meegewerkt hebben.

We nodigen iedereen uit om een kijkje te nemen bij het terras. Wie nieuwsgierig is naar het totaalplan kan terecht in de huiskamer. Daar ligt het plan ter inzage.

Wij hopen in ieder geval op veel mooi weer, want zo'n mooi terras willen we natuurlijk graag veel gebruiken!