Datum: 19-03-2019 - 20:39
12
mrt
'18
Uit je BOL gaan met......Rob Veldhoven.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met......Rob Veldhoven.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan ....Rob Veldhoven.

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

Ik heb een mooie diverse jeugd gehad, ik ben opgegroeid in de Engel en heb daar gewoond in de Romeinstraat tot ik ongeveer een jaar of 10 was. Wij zijn toen verhuist naar Bovenkarspel, we woonden vlakbij het IJsselmeer waar ik heb leren zeilen. Dat was een mooie periode vol avontuur. 

Welke periode is je jeugd?
Tja wat is je jeugd tot een jaar of 25 denk ik zo, in die periode is er veel gebeurd, na mijn opleiding gaan werken, verkering gekregen met Jose t Hort waar ik nog steeds gelukkig mee getrouwd ben. De geboorte van mij twee zoons Bas en Joost Veldhoven.

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Toen ik 9 jaar was is mijn vader overleden, dat is een emotioneel moment als je een klein mannetje bent, ik had graag gezien dat hij mijn twee zonen had gekend, daar zou hij vast trots op zijn geweest. Helaas mocht het niet zo zijn. Mijn moeder is toen hertrouwd en zo kwamen wij in Bovenkarspel terecht ,dat huwelijk was geen succes en  toen ik 17 was zijn we weer in Lisse komen wonen.

Waar word je gelukkig van?

Mijn jongens zien opgroeien en de ontwikkeling die zij doormaken, de gesprekken die ik met hen kan voeren uiteraard ook over politiek. Ze zijn goed op de hoogte en geïnteresseerd in wat ik doe en ik hou van lekker eten en drinken en een mooi stuk vlees op de BBQ met een biertje erbij in de zomerzon met familie en vrienden is top! Maar op een van de zonnige terrassen op het vierkant vertoeven doen Jose en ik ook graag.   

Vertel in het kort iets over je werk.

Ik werk al ruim 30 jaar als salesmanager in de horeca non food. Alles wat je onder andere in de Horeca ziet wat je niet kunt eten leveren wij wel. Professionele keukens, keukenmachines, meubilair en klein materialen. Ik hou mij vaak bezig met grote projecten van autocat tekening tot realisatie. Het mooie is de enorme diversiteit aan klanten allochtoon of autochtoon, jong of ouder ,starters en ervaren rotten.

Je bent voorzitter van de grootste fractie van Lisse, Nieuw Lisse.

Ik ben altijd betrokken geweest in het verenigingsleven, via mijn vrouw kwam ik terecht bij Stal en Weide en st. Hubertus daar heb ik van alles gedaan, bardiensten draaien en in de diverse besturen en commissies gezeten, vrijwilliger geweest en later als bestuurslid in het bestuur van Jumping indoor Lisse. Ook ben ik  al jaren bestuurslid van de HDV waar ik verantwoordelijk ben voor de organisatie van de kermis. Toen kwam Nieuw Lisse op mijn pad: eerst meegedraaid als steunfractie lid en na de laatste verkiezingen fractievoorzitter en Raadslid, politiek is boeiend. Je zit met je neus bovenop  zaken die in de gemeente spelen. In de fractievergaderingen sparren we onderling wat ons standpunt is op bepaald gebied, maar ook de vele bezoeken die ik aan verenigingen en personen heb gebracht de afgelopen 4 jaar maken het werk boeiend en leerzaam.  

Wat wordt het speerpunt van Nieuw Lisse, waarmee gaat Nieuw Lisse zich straks bij de verkiezingen onderscheiden?

'Groter is lang niet altijd beter, Integendeel. Nieuw Lisse staat voor een zelfstandig Lisse, die haar eigen beslissingen neemt. De bestuurlijke fusie tussen Lisse, Noordwijkerhout en Teylingen is geen goed idee. Door de ambtelijke fusie hebben we de voordelen van een bestuurlijke fusie al binnen gehaald. Daarnaast wil Nieuw Lisse de inwoners in een veel eerder stadium betrekken bij de besluitvorming,  alleen dan zorg je voor draagvlak voor gemeentelijk beleid.

Waar ben je vooral trots op?

Dit is een inkopper, op mijn zonen en in het bijzonder mijn vrouw Jose, zij is de spil in het spel. Ik maak lange dagen om 6.30 uur in de morgen weg en tegen 19.00 uur weer thuis van het werk, dan staan de piepers klaar en ligt er eventueel een ander kloffie klaar zodat ik om 20.00 uur weer in een of andere gemeente vergadering kan zitten en dat minimaal 3 avonden in de week. Best pittig wat zonder haar inzet niet zou lukken.

Het mooiste plekje in Lisse?

Ik ben altijd gek geweest op de roversbroek polder en kasteel Keukenhof.

Lisse 2030 gaat over duurzaamheid. Hoe groen is Rob Veldhoven?

Ik heb een grote belangstelling in de technische ontwikkelingen over duurzaamheid. Het verbeteren van het milieu en duurzaamheid zijn sterk afhankelijk van de technische vooruitgang.  Ik heb een sterk geloof in de opkomst van de waterstof technologie en ben er van overtuigd dat dit de toekomst wordt, samen met wind en zonne energie.
We kunnen ook niet anders, op termijn worden fossiele brandstoffen schaars en uiteraard moeten we als gemeenschap duurzaamheid beetpakken en uitvoeren waar mogelijk.

Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to do list.

Ik heb geen to do list, maar die mijn vrouw voor mij heeft is lang zat, klusjes blijven nogal liggen.

Wat wilt je nog kwijt dat hierboven nog niet vermeld staat?

We wonen in een mooie gemeente ,er zullen altijd zaken zijn die anders moeten en beter kunnen. Daar gaan we de komende periode aan verder werken.

Wie heeft Rob Veldhoven genomineerd voor de rubriek 'Uit je bol gaan met...?'