Datum: 09-07-2020 - 11:11

banner 5 juni gemeente 2

14
feb
'18
Eerste Verenigingenmarkt 'Club Live.'
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Eerste Verenigingenmarkt 'Club Live.'

Bescal en Welzijnskompas wilden samen kleine verenigingen uit Lisse ondersteunen met een bijeenkomst: club Live. Verenigingen konden zo elkaar informeren, elkaar helpen. Op zoek naar vrijwilligers, (bestuurs) leden e.d. 20 verenigingen hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. Kunt u hen misschien een handje helpen?...

Niet alleen verenigingen, ook buurtbewoners waren uitgenodigd. Het programma van de avond was in tweeën gedeeld. In het eerste gedeelte de pitch en de verenigingen die onderling elkaar versterkten (kennismaken, advies en successen delen), vanaf 20:00uur begon het tweede gedeelte voor de inwoners (promotie aan publiek)

Hieronder een overzicht van een aantal verenigingen en hun vraag:

- Fotogroep Lisse is altijd op zoek naar nieuwe mensen, die het leuk vinden om voor hun hobby foto's te maken, met elkaar op stap gaan en elkaar verdere tips te geven. Geheel gratis. Aanmelden kan via facebook.

- Jeugdtheatergroep Flores zoekt mensen die het leuk vinden om hand- en spandiensten bij/rondom de voorstelling te verrichten. Vind je het leuk om toneel te spelen en ben je tussen de 4 en 20 jaar? Ook dan kan je je opgeven.

- De Paraplu is op zoek naar een coördinator voor het inloopcafé. (M.n. de organisatie van de lunch)

- Scouting Graaf van Lynden is op zoek naar een voorzitter voor de vereniging. Ook zou een aanvulling voor de PR activiteiten van harte welkom zijn. Het bijhouden van facebookberichten en onderhouden van contacten met de pers.

- Ook de Heemtuin zoekt een voorzitter. Op dit moment heeft de huidige voorzitter een dubbele pet. Daarnaast zoekt men vrijwilligers die vrijdagochtend in de tuin willen werken.

- De Seniorenbus rijdt ouderen van deur tot deur. Hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Per dag worden er 20 tot 25 ritten gemaakt. De bus vervoert zo  ongeveer 100 personen per week. Al deze ritten worden telefonisch aangevraagd. De Seniorenbus zoekt vrijwilligers voor deze telefoondienst. Eén keer in de 14 dagen bent u aan de beurt. Geïnterresseerd? Neem dan contact op met Johan van Zoest: 0252-415521 - 06 53630009

- Toneelvereniging Maskerade zoekt toneelspelers (alle leeftijden) om de 12 leden aan te vullen.

- Route 66 bestaat op dit moment uit 55 dames en 15 heren. Het koor wil tot maximaal 99 groeien. Vooral mannelijke zangers worden gevraagd te reageren. Op maandagochtend tussen 9:30 uur en 11:45 uur wordt er in het clubgebouw van Da Capo gerepeteerd.

- KBO zoekt een voorzitter en een secretaris.

- De Groene bol verzorgt seizoenswandelingen voor kinderen van de basisschool. Wilt u een groep rondleiden of assisteren bij de natuurwandelingen? Ook vraagt de Groene Bol aanvulling van het bestuur, m.n. een secretaris en penningmeester.

- De Harddraverijvereniging in Lisse is een grote vereniging, die altijd op zoek is naar aanvulling: vele handen maken licht werk. Jonge, enthousiaste leden zorgen voor frisse ideeën en zijn daarom altijd van harte welkom. Vrijwilligers op alle fronten zijn meer dan welkom. Het hoeft geen grote taak te zijn. De 10 bestuursleden en 120 vaste medewerkers kunnen alle hulp goed gebruiken.

- Schaakvereniging De Zwarte pion zoekt nieuwe leden.

- Speeltuin de Bijenkorf is op zoek naar vrijwilligers en toezichthouders.