Datum: 26-09-2023 - 21:20
03
jun
'23
Ook Lissers doen mee aan golftoernooi Teylinger Open. (foto's)
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Joep Derksen - Rotary Voorhout

Ook Lissers doen mee aan golftoernooi Teylinger Open. (foto's)

Op vrijdag 2 juni werd het golftoernooi Teylinger Open gehouden. Op de golfbaan van Westwoud gingen inwoners en ondernemers van Teylingen en de omliggende gemeenten de strijd aan. Op het spel stond de ‘Blue Jacket’; het eervolle blauwe jasje, dat alleen gedragen mag worden door de winnaar van het Teylinger Open....

Dit jaar was de organisatie voor het eerst in handen van de Rotary Club Voorhout. De vorige organisatoren Roel van Iersel en Leen van Goeverden stopten er vorig jaar mee. De Rotaryleden Ko Dekker, Marcel van den Broek, Steven Schrader en Joep Derksen wilden dit mooie streekgolftoernooi graag behouden en er conform de traditie van de Rotary een goed doel aan verbinden. Dat is meer dan gelukt!

Bijna vijftig deelnemers bezochten de Noord-Hollandse golfbaan Westwoud: een prachtige en uitdagende golfbaan met veel water en bunkers. De golfers kregen bij de ontvangst een uitgebreid lunchpakket. Na het maken van de traditionele groepsfoto klonk om 13:00 uur het startschot. Precies op dat moment brak de zon door de wolken en deze zon bleef de hele dag schijnen.

Tijdens het golfen werden de deelnemers verrast met heerlijke versnaperingen. De golfresultaten verschilden natuurlijk nogal. Waar de ene golfer alle hoeken en bunkers van de baan zag, stegen andere deelnemers weer boven zichzelf uit. Tot het allerlaatste moment bleef het spannend, wie de winnaar van de Blue Jacket zou worden. Uiteindelijk waren er drie golfers die hetzelfde hoogste aantal stablefordpunten had behaald: Tonny van Ruiten, Maarten Benschop en Cees van Velzen. Bij een gelijk aantal stablefordpunten wint volgens de golfregels de persoon met de laagste handicap en dat was dus Cees van Velzen!

Blue Jacket

Van Velzen won niet alleen de Blue Jacket, maar ook de Teylinger Open Wisselbeker en een fonkelnieuwe golftas. Tonny van Ruiten gaat de boeken in als de beste vrouwelijke golfster van 2023. Daarnaast werden andere golfprestaties geëerd. Peter Tetteroo was de winnaar van de Longest Drive bij de heren en Margreeth Bergman won de Longest Drive voor de vrouwen. Mathias Ewen won de Neary en Robert Rijnsburger veroverde de Tweary. Het beste sponsorteam (met het gemiddeld hoogste puntenaantal) bestond uit Theo Guijt, Mark van den Berg, Rolf Duindam en Maarten Benschop.

Dit jaar gaan voor het eerst de opbrengsten van het Teylinger Open naar een goed doel; Stichting Leergeld. Het geld (waarvan het totaal bedrag later bekend wordt gemaakt) wordt gebruikt om kinderen uit arme gezinnen in de Duin- en Bollenstreek mee te laten doen aan activiteiten op het gebied van sport, onderwijs, cultuur en welzijn.

Volgend jaar wordt het Teylinger Open weer gehouden. Voor meer informatie: www.teylingeropen.nl 

Tekst met dank aan Joep Derksen.