Datum: 04-06-2023 - 16:16
21
me
'23
Interview met leider FC Lisse JO 14 - 1.
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Jan Wessels

Interview met leider FC Lisse JO 14 - 1.

Zaterdag 20 mei konden we al melden dat FC Lisse jeugd onder 14 - 1 kampioen werd op eigen veld. Zondag 21 mei sprak de redactie met hun trotse trainer/coach Jesper Möhlmann. Hij komt eerst nog terug op vorig seizoen: "Vorig jaar speelde dit team als JO 13-1 in de najaarscompetitie op divisie niveau. Daaruit zijn ze gedegradeerd. In de voorjaarscompetitie zijn ze daarna in de hoofdklasse kampioen geworden. Dit jaar zijn ze weer op divisie niveau gaan voetballen...

Jesper vervolgt: "Dit jaar zijn ze in het najaar tweede geworden en in het voorjaar dus kampioen."

Jesper leidt het team samen met zijn vader Jacco Möhlmann.
Dit jaar eindigde gisteren met een spannend slot. Zowel FC Lisse als Buitenveldert hadden 27 punten, maar de nummer drie had 25 punten. Bij een gelijkspel op Ter Specke zouden zij zelfs op doelsaldo de spreekwoordelijke lachende derde kunnen worden en wel door een beter doelsaldo.

Spelers gaan en spelers komen.

Vorig jaar speelde het team voor het eerst op het grote veld en hadden ze volgens Jesper een mooi elftal bij elkaar. Een aantal jongens koos toen rond juni 2022 om naar een andere club te gaan. Eén jongen wilde hogerop spelen en ging naar Alphense boys. Een andere speler ging bij Hoofddorp voetballen en weer een ander ging spelen bij de Koninklijke HFC. Toen zijn er direct twee jongens bij VVC bij gevraagd om de selectie weer compleet te krijgen, maar speelde JO 14 -1 wel het hele jaar maar met 13 man. Hierdoor moesten er steeds invallers bij gevraagd worden, waaronder uit de JO 15 en JO 13. Omdat deze spelers regelmatig invielen waren zij ook aanwezig bij de kampioenswedstrijd van zaterdag.

Gedurende het jaar meldde Sparta zich voor keeper en aanvoerder Joris. Hij keept volgend jaar dan ook in het rood - witte tenue van de Rotterdamse club. Een flinke aderlating, want hij was een betrouwbare sluitpost binnen het team.

Sterke kant van dit team.

Niet alleen Joris was een zekerheidje. Voor volgend jaar komt er een keeper uit Nieuw - Vennep en schuift de keeper van JO 14- 2.
Volgens Jesper is de verdediging een sterk wapen. Jesper: "We kregen heel weinig doelpunten tegen. Hierdoor durfden we heel ver naar voren te voetballen en heel veel risico's te nemen. We konden vertrouwen op onze achterhoede."

Jesper had volgend seizoen eventueel wel met dit team mee willen gaan naar JO 15, maar zal ook volgend jaar weer leider zijn van JO 14 - 1. Volgend jaar dus weer een nieuwe trainer met nieuwe ideeën waar ze weer veel van kunnen leren.

Eerder verscheen:

FC Lisse JO 14-1 beslist kampioensstrijd op eigen veld.

Jij en/of jouw team ook kampioen?

Verschillende competities zijn in de slotfase beland en dus zullen er hopelijk meer kampioenschappen gevierd kunnen worden.
Daar besteden we bij Blik op Lisse graag aandacht aan.
Heb je foto's en een kort verslag? Mail dit naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.