Datum: 27-03-2023 - 16:06
15
mrt
'23
Bol van Rustoord krijgt steeds meer vorm.(foto's)
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Arja Luijk - Blik op Lisse (BOL)

Bol van Rustoord krijgt steeds meer vorm.(foto's)

Begin februari van dit jaar meldden wij al dat Nancy Vertuin was gestart met haar idee om een bol te beschilderen voor de nog te realiseren  dementievriendelijke beleeftuin bij DSV locatie Rustoord Het idee voor de bol was vorig jaar ontstaan tijdens het corso waar burgemeester Spruit van de plannen hoorde en meteen enthousiast was. Nancy werd in contact gebracht met de Gildemeesters.

Door allerlei donaties en sponsoring werd de realisatie mogelijk. Bol 'dementie' is zo goed als af en ging dinsdag 14 maart goed beschermd in het plastic richting Lisserbroek. Bij hekwerken Lisse wordt op dit moment door Martijn de Jong hard gewerkt aan het sokkel. Hekwerken Lisse sponsort ook de sokkel. Aan de bovenkant hangen de wortels, die de onderkant van de bol vormen. De paal zal zo diep in de grond verdwijnen dat de wortels de grond zullen raken. De paal zelf zal in het beton gegoten worden en zal direct een roestvormige uitstraling gaan krijgen.

De bol zelf wordt op dit moment voorzien van een coating, waardoor de verflaag beschermd gaat worden. Dit zal twee weken moeten harden en dus nog ruim op tijd klaar voor de officiële opening op 15 april. Dan zal burgemeester Spruit de bol om 14.00 uur in de beleeftuin van Rustoord officieel 'dopen'. 

                                              Logo DSV FC LIGGEND verhouding                                      hekwerken Lisse