Datum: 27-03-2023 - 16:15
14
mrt
'23
2 Prijzen voor judoschool Ukemi op Noord-Hollandse kampioenschappen.
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Judoschool Ukemi

2 Prijzen voor judoschool Ukemi op Noord-Hollandse kampioenschappen.

Zondag 12 maart werden de judokampioenschappen van Noord-Holland onder 10 jaar gehouden in Beverwijk. Het hoogste podium voor deze leeftijdscategorie en daarom één van de hoogtepunten van het seizoen. Vijf judoka’s van judoschool Ukemi hadden zich hier vorige week voor geplaatst middels de regiokampioenschappen. Uiteindelijk vielen twee judoka’s in de prijzen waarvan één kampioen van Noord-Holland!...

Mats van Rijnsoever behaalde het goud in de categorie onder 38 kg! Mats won al zijn partijen voortijdig met houdgreep en beenworpen en mocht daarom aantreden in de finale Ook hier maakte Mats het vroegtijdig af door vol punt te scoren met een mooie overname.

In dezelfde klassen behaalde Nolan Guijt het brons. Na mooie winstpartijen middels heupworp en houdgreep moest Nolan in de halve finale helaas zijn meerdere erkennen. Hij mocht aantreden voor de partij om de 3e plaats en wist deze mooi te winnen met een houdgreep.

Thomas Niezen (-21kg), Dani Rudolph (-30kg) en Morris van de Graaf (-34kg) wisten alle drie wedstrijden te winnen maar vielen helaas niet in de prijzen.

’s Middags mocht het team met judoka’s onder 12 jaar aantreden, gefuseerd met Judo Yushi uit Nieuw-Vennep. Het team werd 3e in de poule wat een mooi resultaat was. Helaas werd er van de uiteindelijke nummers 1 en 2 nipt verloren waardoor het team niet door ging naar de finales.

logo Ukemi verhouding en donkerder 3 x 2