Datum: 02-02-2023 - 12:27

Allemaal Duurzaam Banners 970x250px4 isoleren met korting aangeast

23
jan
'23
Burgemeester Spruit bezoekt 100 jarige. (foto's en video)
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Redactie BOL

Burgemeester Spruit bezoekt 100 jarige. (foto's en video)

Op maandag 23 januari bezocht burgemeester Lies Spruit mevrouw Rie van Ruiten - van der Hulst uit Lisse om haar te feliciteren met haar 100e verjaardag. Mevrouw Van Ruiten vierde haar verjaardag bij dagbesteding Op Lis, Prinsessestraat 1 samen met haar zoon, dochter en bezoekers van de dagopvang.......

In eerste instantie wist mevr. van Ruiten niet wie de burgemeester was, maar toen de ambtsketen omgedaan was, was het bewijs daarvan wel geleverd. Mevr. van Ruiten woont nog zelfstandig. van Ruiten: "Helemaal, alleen kook ik niet meer."

Rie werd precies 100 jaar geleden geboren in Voorhout en is 96 jaar bevriend geweest met Lenie van Kesteren. Zij overleed helaas Eerste Kerstdag 2022. Haar man overleed in 2001.  Ze leerde Gerard op 20 jarige leeftijd kennen tijdens de dansavonden bij 'De Ponk', de zolder van boerderij Verdegaal in Voorhout. Na 5 jaar verkering trouwden het stel en gingen ze in de Romijnstraat in de Engel in Lisse wonen. Ze kregen 6 kinderen: 2 jongens ( Sjaak en Peter) en 4 meisjes. ( Magriet, Tine, Ellen en Anja). Later verhuisden ze naar het Engelplein.

Op de vraag wat ze nog wenst van het leven zei ze: "gezondheid en dood gaan in mijn eigen huis." Rie is heel dankbaar voor het leven en geniet nog van iedere dag.

Na het bezoek van de burgemeester was het feest nog niet afgelopen. Gedurende de rest van de dag stond er nog een lunch, receptie en dansavond op het programma.

De hele speech van haar zoon kunt u hieronder bekijken, net als de foto's.

De redactie wil mevr. van Ruiten van harte feliciteren met het behalen van deze mooie leeftijd.

eerder verscheen:

Intratuin Lisse op zoek naar 100 - jarigen.