Datum: 20-01-2020 - 06:34
23
dec
'17
Enthousiaste ambassadeurtjes halen mooi bedrag op.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Enthousiaste ambassadeurtjes halen mooi bedrag op.

Al voor dat de dj’s van Serious  Request opgesloten werden in het glazen huis, waren de leerlingen van de Willibrordschool in Lisse zich al aan het ‘warm lopen’ om zoveel mogelijk ideeën op te doen voor het goede doel. Super enthousiast ontpopten de leerlingen in ambassadeurtjes voor Serious  Request....


Zij konden zich zo goed voostellen hoe het voelde om je ouders kwijt te zijn en wilden zich graag inzetten om zo veel mogelijk geld in te zamelen. Zo werden er (zelfs met behulp van ouders) lege flessen opgehaald; stof gezogen voor mama; warme chocolademelk op een strategisch punt verkocht; cakejes gebakken; kaarten gemaakt; een grabbelton in het dorp geplaatst enzovoorts!

Van dit geld kan het rode kruis kinderen met hun famiie herenigen, die elkaar tijdens oorlog of natuurrampen kwijt zijn geraakt. Wereld wijd zijn 4 miljoen ouders en kinderen naar elkaar op zoek.

Tijdens de kerstviering in de St. Agathakerk kwam na de 3 wijzen uit het oosten (Het kerstverhaal werd gespeeld door een kleuterklas van de Willibrordschool) een vierde persoon met een speciaal doosje. Hierin zat het geschenk van de Willibrord. Een cheque met daarop het tot nu toe opgebrachte bedrag van 2034,46 euro. Hiervan kunnen al 6 kinderen door het rode kruis geholpen worden, met dank aan al die hardwerkende, enthousiaste leerlingen!