Datum: 20-01-2020 - 07:11
20
dec
'17
Willibrordschool zorgt zelf voor extra lokaal.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Willibrordschool zorgt zelf voor extra lokaal.

De Sint Willibrord groeit. In de afgelopen 10 jaar is het aantal leerlingen opgelopen van 125 naar 250 leerlingen. De school heeft  op basis van het huidige leerlingaantal recht op 9 lokalen. Het aantal leerlingen in de onder- en middenbouwgroepen is relatief groot in vergelijking met de aantallen leerlingen in de groepen 7 en 8....

Om de groei in het huidige gebouw op te kunnen vangen heeft de Willibrord en het bestuur een aanvraag ingediend bij de gemeente voor een vergoeding. De school wil zelf een extra klasslokaal creëren door een wand te plaatsen. Voor de eerste inrichting doen zij bij de gemeente een aanvraag voor 35m2. De extra onderwijsruimte maakt een tiende lokaal mogelijk. Deze ruimte werd voorheen gebruikt als computerruimte. Omdat computers vervangen werden door laptops en kinderen tegenwoordig hun eigen tablet (snappet) hebben, kan de ruimte beter benut worden. Directrice Nelly Vijfhuizen denkt zodoende bijvoorbeeld een grote groep leerlingen te kunnen splitsen/verlichten. De groei van het aantal kinderen is flink en is groter dan verwacht volgens de prognoses.


Het schoolbestuur zal voor de interne aanpassingen zorgen. De gemeente zal een bedrag á € 4.696,65 vergoeden. Directeur Vijfhuizen is blij met de oplossing.