Datum: 04-06-2023 - 16:09
16
okt
'22
Plant nu je bloembollen voor een prachtig voorjaar.
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Freek Vertuin

Plant nu je bloembollen voor een prachtig voorjaar.

Een paar maanden geleden bestond Hoveniersbedrijf Freek Vertuin 12,5 jaar. Freek: "Voor dit jaar waarin we 12,5 jaar bestaan wilde ik niet alleen iets doen voor mijn personeel, maar voor heel Lisse. Wij sluiten het jaar af met ons (bollen) plant seizoen. Samen met Jub Holland hebben wij een top 25 bloembollen gemaakt.....

Wij wonen in de bollenstreek en bollen kunnen heel mooi worden gebruikt als vaste beplanting in een tuin. Bloembollen kunnen een kleurrijk bloeiseizoen geven in een periode waarin weinig andere planten bloeien. Tevens zijn de late bloeiers erg mooi tussen de vaste planten tot ver in de zomer.

Zelfs tot ver in Augustus kunnen sommige soorten nog bloeien als je ze goed toepast.

Om dit te laten zien en heel De bollenstreek te laten genieten hebben wij drie showtuinen gemaakt in de regio. Één aan de Veeneburgerlaan, een mooie Showtuin vol met bloemen bij Postmus Zwaanshoek en zelf een showtuin aan de nieuwveenseweg in Nieuwkoop.

Zo kunnen jullie allemaal genieten van de top 25 bloembollen van Hoveniersbedrijf Vertuin. Alle showtuinen liggen langs de doorgaande weg, zodat een ieder die langsloopt , fietst, of rijdt ervan kan genieten."