Datum: 02-02-2023 - 12:31

Allemaal Duurzaam Banners 970x250px4 isoleren met korting aangeast

10
okt
'22
Uit je BOL gaan met.....Kevin Weijers.
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Kevin Weijers

Uit je BOL gaan met.....Kevin Weijers.

Uit je BOL gaan met…is de vaste rubriek op Blik op LIsse waar steeds andere bekende inwoners uit Lisse of Lisserbroek aan het woord komen. Zij worden hier door anderen voor genomineerd en beantwoorden een aantal vragen over zichzelf. Dit keer is het de beurt aan Kevin Weijers.....

Van wie ben je er een?

Ik ben er een van Nicolette Schippers en André Weijers. André is de zoon van Leo Weijers, een echte Lisser.

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

Als een feestje! Voetballen, buiten spelen, met vriendjes op pad. Ik heb een bevoorrechte jeugd gehad, waar ik dankbaar en met veel plezier op terugkijk.

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Het overlijden van mijn stiefvader, Jan Schoen. Een prachtige man, waar ik veel van heb geleerd, en die veel te vroeg van ons is heengegaan.

Waar kennen mensen jou van?

Als mensen me kennen, is dat waarschijnlijk van de periode dat ik in het eerste elftal speelde bij FC Lisse. Ik kwam bij de selectie in het jaar dat we kampioen van Nederland werden. En in de jaren die volgde mocht ik meer dan 130 wedstrijden spelen in het geel blauw. Ook heb ik een boek geschreven, 21 dagen niet klagen. Over een wereldreis die ik maakte door bij bedrijven in het buitenland ideeën uit te voeren in ruil voor eten en onderdak.

Waar word je gelukkig van?

Met mijn vriendin Lisa van der Geest en onze hond Raffie naar het strand.

Wat zijn je hobby’s?

Op dit moment doe ik vrij fanatiek aan Crossfit. Crossfit is een trainingsmethode die functionele bewegingen varieert op hoge intensiteit. Van hardlopen en roeien tot gewichtheffen, touwklimmen en op je handen lopen. Crossfit is ook een sport. Met wedstrijden. Op zo’n wedstrijddag doe je meerdere ‘events’ waarbij de verschillende elementen door elkaar worden gehusseld. Elk event geeft punten. Heb je aan het einde de meeste punten, dan win je de wedstrijd. Een detail: Omdat de events pas een paar dagen van te voren bekend worden gemaakt, weet je vooraf niet exact wat je moet doen, waardoor je voorbereid moet zijn op alles.

Je favoriete vakantie en/of vakantiebestemming?

Kaapstad, Zuid-Afrika. Die plek is zo magisch. Een stad aan zee, met heerlijk eten en overal waar je bent zicht op de enorm indrukwekkende tafelberg. En tijdens mijn reis heb ik er veel mensen leren kennen met wie ik nog steeds goed contact heb.

Ben je een ochtend- of een avondmens?

In de ochtenden krijg ik het meest gedaan. Dan sluit ik me zo lang mogelijk af van de buitenwereld en schrijf ik altijd. Op dit moment werk ik aan mijn tweede boek. Een zoektocht naar hoe je je leven lang nieuwsgierig blijft.

Cultuur of natuur?

Het lijkt me onmogelijk kiezen. Beiden zijn essentiële onderdelen van een mooi leven. Ze prikkelen om wat meer om je heen te kijken dan alles tot je te nemen via een scherm.

Welke bekende inwoner van Lisse of Lisserbroek heeft Kevin Weijers genomineerd?