Datum: 26-09-2023 - 21:19
22
sep
'22
'Klas' vol cursisten bridge bij BC ‘De Meerbridgers’. (foto's)
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Arriënne Baaij

'Klas' vol cursisten bridge bij BC ‘De Meerbridgers’. (foto's)

Bridge helpt om het brein jong te houden.
Het blijkt dat er over bridgen nogal wat vooroordelen bestaan: 'Dat is toch veel te moeilijk voor mij' of: 'Dat is toch voor oude mensen'. Romano de Bock en Sam Spaargaren geven een beginnerscursus...

bij 'BC De Meerbridgers' in Lisserbroek op de woensdagavond. Negentien belangstellenden hebben zich aangemeld.

De docenten slagen erin om veel cursisten 'levenslang' enthousiast te maken voor het bridgespel. Hun geheim is dat ze samen meer dan 80 jaar leservaring hebben. Dat doen ze op een professionele manier met o.a. PowerPoints en Kahoots en vanaf les 1 véél spelen. Ook zorgen zij voor een ontspannen sfeer tijdens de lesavond. De cursisten krijgen het gevoel alsof ze een avondje uit zijn. Aan het eind van de cursus worden dan ook veel diploma's uitgereikt.

Tijdens de cursusavonden zie je ook al vriendschappen ontstaan. Als dan de lessen voorbij zijn, komt het moment dat de cursisten kunnen instromen bij de club. De drempel is dan minder hoog, omdat vaak een grote groep instroomt. Zo ken je al aardig wat mensen.

Belangstelling? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.