Datum: 29-09-2022 - 06:49
22
sep
'22
Onderwijsdag in Lisse: Crisis in het onderwijs! Maar waarom verandert er niets?
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Redactie BOL

Onderwijsdag in Lisse: Crisis in het onderwijs! Maar waarom verandert er niets?

Al decennia daalt de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Een kwart van de 15-jarigen is functioneel analfabeet. Zij kunnen geen brief of bijsluiter lezen. De kansenongelijkheid neemt toe en ons onderwijs is allang niet meer dé emancipatiemachine die het ooit was......

Daarom houdt De Nieuwe Denktank op zaterdag 15 oktober een onderwijsdag. Het doel van de middag is om de problemen van het onderwijs in een bredere context te plaatsen én om te achterhalen waarom echte verbeteringen - die vaak op brede steun van docenten kunnen rekenen - maar niet van de grond lijken te komen.

Gastsprekers zijn de volgende docenten: Theo Witte (Red het Onderwijs), Marijke Breeuwsma (BON), Sebastiaan Duivenvoorde en vele anderen.

LOCATIE Fioretti College Lisse (Atrium) | Sportlaan 3 Lisse

Programma

13u30 Ontvangst
14u00 Start
16u00 Plenaire discussie
17u00 Einde

Deelname aan de dag is gratis. Aanmelden gewenst via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over De Nieuwe Denktank

De Nieuwe Denktank is een initiatief uit en voor de samenleving. Zij is opgericht door een groep burgers die zich zorgen maakt over de crises in het land, het imploderen van het politieke midden en het feit dat belangrijke maatschappelijke vraagstukken geen onderwerp meer lijken te zijn van democratische besluitvorming. Het is het doel van de Nieuwe Denktank om een bijdrage te leveren aan het openbreken en aanjagen van het politieke debat en ander en beter beleid te ontwikkelen dat op een breed draagvlak in de Nederlandse samenleving kan rekenen.