Datum: 27-03-2023 - 15:13
20
sep
'22
Lions benefiettocht voor Fietsmaatjes: barre tocht, groot succes!
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Redactie BON

Lions benefiettocht voor Fietsmaatjes: barre tocht, groot succes!

Een unieke culinaire/culturele fietstocht door onze prachtige bollenstreek stond afgelopen zondag 18 september op het programma. Met meer dan 80 deelnemers werd deze 1e editie van door Lions Bollenstreek georganiseerde benefiets-tochten een hartverwarmend succes. En dat ondanks de barre weersomstandigheden: het KNMI sprak van een absoluut koude record guur & nat weer....

Boeiende Bollenstreek

De speciaal voor deze gelegenheid gemaakte Lions Happen- en Trappen fietstocht begon bij het Tussenstation in Lisse, waar alle deelnemers werden ontvangen met koffie en appeltaart, om vervolgens de ca 40 km lange route te starten die via Museum de Zwarte Tulp en Eetcafé de Voogd een speciale stop maakte bij de Ruïne van Teylingen, waar voor de gelegenheid beheerder Gerard Rutgrink met vrijwilligers het Jacoba van Beieren verhaal tot leven bracht. Daarna was het even doortrappen naar de prachtige Voorstraat van Noordwijk-Binnen, waar de fietsers werden ontvangen in de Toren van de Oude Jeroenskerk door voortreffelijke gidsen. Er werd genoten van de verhalen en de vergezichten. De ijskoude Vivaldi’s verrassing op de boulevard werd door sommige fietsers overgeslagen, maar gelukkig wachtte daarna de culinaire opwarming in het sfeervolle Tespelduyn. Een prachtig einde van een afwisselende, boeiende tocht!

Fietsmaatjes: sociaal bewegen

Voorzitter Joop den Blanken van Fietsmaatjes Hillegom/Lisse fietste zelf ook mee. “Ik vind het een geweldig initiatief van Lionsclub Bollenstreek en ik wilde deze eerste editie graag zelf meefietsen”, aldus den Blanken. “We brengen hiermee Fietsmaatjes onder de aandacht van een breder publiek. We zijn namelijk altijd op zoek naar mensen die fietsmaatje willen worden. Niet alleen schenk je mensen een uurtje beweging in de buitenlucht, maar je leidt ze vaak letterlijk en figuurlijk weer de buitenwereld in”.

Lions: op weg naar de volgende editie

“Het werd nog een beetje spannend”, aldus Henk Waling, president van Lionsclub Bollenstreek, “want met zoveel regen hadden er gerust veel mensen kunnen afhaken. Dat viel gelukkig erg mee. De deelnemers spraken van een barre tocht, maar waren unaniem positief over het geboden programma. Onze mooie Bollenstreek biedt blijkbaar meer dan we zelf beseffen en dat verrast mensen steeds weer. Dit was een mooie eerste editie en dat vraagt om een vervolg. Wij hebben er in ieder geval zin in!”

De opbrengsten van de eerste editie van deze speciale Lions Bollenstreek Happen & Trappen gaan naar Fietsmaatjes Hillegom/Lisse. Wil je meer weten over de Lions, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; Fietsmaatjes zijn altijd welkom op https://www.fietsmaatjeshillegomlisse.nl/contact/

Foto's

 vlnr: Koert den Elzen (Lions), Joop den Blanken (Fietsmaatjes) en Henk Waling (Lions)

 bezoek aan Museum de Zwarte Tulp

 Het verhaal van Jacoba van Beieren, levendig verteld