Datum: 04-06-2023 - 16:14
09
sep
'22
Fietstocht Fiets zoekt Boer 2022.
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Redactie BON

Fietstocht Fiets zoekt Boer 2022.

In het kader van de najaarsfeesten van de Harddraverij Vereniging houdt Lisse Duurzaam op 23 september voor de 2e maal de activiteit “Fiets zoekt Boer”. De fietstocht laat de deelnemers kennis maken met lokale, duurzaam producerende boeren en andere bedrijven die duurzaamheid omarmen in hun bedrijfsactiviteiten.....

Het afgelopen jaar, was er een grote belangstelling om deel nemen aan de fietstocht. Dit jaar is er een aantal nieuwe bedrijven in de route(s)opgenomen. En is er de keuze uit een basisroute van 24 kilometer met 2 “Lussen”, waardoor de keuze ontstaat uit routes van 24, 30, 31 of 37 km.

De start van de fietstocht is dit jaar bij de Bibliotheek van Lisse aan de Koninginneweg vanaf 10.30 uur tot ca 13.00 uur.
In elke route zitten diverse leuke en interessante bedrijven waar je als fietser langskomt en even kunt afstappen om meer over de activiteiten van het bedrijf op dit adres te weten te komen.

De routebeschrijvingen/brochures worden uitgedeeld bij de start. Op de route informatie staan de te bezoeken adressen en de specifieke activiteiten van dat bedrijf staan ook kort beschreven.

Ook vanuit B&W van Lisse is er belangstelling. Zo mogelijk zal de wethouder Riet Austie (welke o.a. duurzaamheid in haar portefeuille heeft) tussen 13:00 en 14:00 uur bij de landwinkel en kaasboerderij Penning op het einde van de derde Poellaan, ervaringen met deelnemers uit eerste hand horen.

Voor de pers is tussen 13:00 en 14:00 uur gelegenheid om bij Pennings een kijkje te nemen en van deelnemers hun ervaringen te horen. En de gedoseerde stroom fietsers te zien langskomen. Hier krijgen ze een broodje en drankje halverwege hun fietstocht aangeboden.
Op het einde va de fietstocht is er nog een drankje bij de inschrijving inbegrepen op het Vierkant op een van de vele gezellige terrassen.

Voor meer informatie:
Ed Hoogkamer 0653762219

Hier kan men aangeven hoeveel men kan rijden.
De uiterlijke inschrijfdatum is 19 september.
 

Namens Lisse Duurzaam,

Paul Zwetsloot
Laurens Bijl
Johan Nooijen

Foto's editie 2021