Datum: 03-07-2022 - 22:31
21
me
'22
Neem zelf een kijkje in een hennepkwekerij.
Geschreven door Gemeente Lisse

Neem zelf een kijkje in een hennepkwekerij.

Op maandag 23 mei van 10.00 tot 11.00 uur is Wethouder Kees van der Zwet bij de hennepcontainer aanwezig op het Meer en Houtplein (nabij de Hema) in Lisse, om meer te vertellen over de Aanpak Ondermijning (het tegengaan van georganiseerde criminaliteit). De plaatsing van de hennepcontainer maakt onderdeel uit van dit programma....

Zo herkent u een hennepkwekerij

Een hennepkwekerij leren herkennen. Dat kunnen inwoners en ondernemers op maandag 23 mei op het Meer en Houtplein (nabij de Hema) in Lisse. Daar staat van 09.30 tot 17.00 uur een container waarin een hennepkwekerij is nagebootst. Bezoekers ervaren hier van dichtbij hoe zo’n hennepkwekerij eruit ziet en hoe deze ruikt.

Illegale hennepkwekerijen in woningen of bedrijfspanden kunnen gevaarlijke situaties met zich mee brengen. Niet alleen voor de personen die er werken, maar ook voor omwonenden en ondernemers. De hennepcontainer geeft een beeld van hoe kwekerijen in woningen of bedrijfspanden eruit zien.

Nagebootste plantage

De hennepplantage in de container is nagebootst. De planten zijn van kunststof, maar alle andere materialen zijn afkomstig uit echte hennepkwekerijen. Denk hierbij aan lampen, voorschakelapparaten, koolstoffilter en ventilatoren. Specialisten geven uitleg en voorbeelden uit de praktijk. Zo laten ze zien welke gevaarlijke situaties kunnen ontstaan en hoe omwonenden een kwekerij kunnen herkennen.

Vermoeden van een hennepkwekerij

Als inwoners of ondernemers een vermoeden van een echte hennepkwekerij hebben, dan kunnen zij dit melden bij de Politie via 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000. Zo helpen zij onze gemeente veilig te houden.