Datum: 27-03-2023 - 16:51
17
me
'22
10 - jarig bestaan van Fietsmaatjes Teylingen.
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Redactie BON

10 - jarig bestaan van Fietsmaatjes Teylingen.

Op zondag 15 mei kwamen 34 duo-fietsen naar Teylingen ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Fietsmaatjes Teylingen, ‘de Reuzenbollen Stertocht’.
Vrijwilligers van Fietsmaatjes en gasten uit naburige gemeenten zoals Leiden/Leiderdorp, Katwijk, Lisse/Hillegom, en zelfs een geïnteresseerde uit Nuenen, fietsten via een mooie route...

langs de 29 bollenkunstwerken in de Bollenstreek. Het eindpunt van de tour was de Tulperij in Voorhout. Deze bollenschuur en horecagelegenheid was speciaal voor het jubileum van Fietsmaatjes geopend om de vrijwilligers en gasten een mooie dag te bezorgen.

Eigenaren Daan en Anja zorgden voor een kopje koffie met iets lekkers. Daarnaast werden de aanwezigen getrakteerd op muziek van een oudhollands draaiorgel. De gasten konden een rondleiding volgen, genieten van de live-muziek en men kon genieten van een lichte lunch. Doordat het prachtig weer was, konden de 80 gasten op het terras gezellig samenzijn.

Om 14:00 was het tijd om op te breken. De tocht voerde langs de firma Horsman, waar lokale kunstenares Nicoline Heemskerk bezig was om de volgende bol in de rij van de bollenroute te schilderen. De organisatie kijkt terug terug op een geslaagde Grote Bollen Stertocht.

Stralend weer, 100 aanwezigen en 25 graden: de jubileumtocht van Fietsmaatjes Teylingen kon niet mislukken!

Bent u geïnteresseerd om vrijwilliger te worden of kent u iemand die minder mobiel is en als gast zou willen gaan fietsen, neem dan gerust contact op met stichting Fietsmaatjes: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.