Datum: 18-08-2022 - 18:07
19
apr
'22
Koffie en een goed gesprek voor ouderen in de Bollenstreek.
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings

Koffie en een goed gesprek voor ouderen in de Bollenstreek.

Leeftijdsgenoten hebben een ontspannen gesprek over afscheid en familie in de Bibliotheken in Noordwijkerhout, Oegstgeest, Sassenheim en Lisse
Even je hart luchten, een fijn praatje maken of gewoon alleen luisteren naar verhalen van leeftijdsgenoten....

De maand mei staat bij de Bibliotheek Bollenstreek in het teken van Een goed gesprek. De Bibliotheek organiseert deze maand een serie (groeps)gesprekken voor ouderen. Onder leiding van een ervaren gespreksleider komen thema's als familie en afscheid op een ontspannen manier aan bod. De groepsgesprekken worden georganiseerd in samenwerking met ouderenplatform UP!.

Soms loop je in je eentje na te denken over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen. Tijdens de groepsgesprekken komen daarom de onderwerpen aan bod die ertoe doen als je ouder wordt. Het zijn geen 'zware' gesprekken, we hebben het er gewoon eens over bij een kopje koffie en iets lekkers.

Leeftijdsgenoten snappen waar je het over hebt

Een luisterend oor aan tafel biedt herkenning, inspiratie en steun, zo blijkt uit de reacties van deelnemers: "Over sommige dingen praat je niet zo snel. Vandaag heb ik gezien hoe fijn het kan zijn om dat wél te doen. Leeftijdsgenoten snappen gewoon waarover je het hebt. Het is ook bijzonder om de verhalen van anderen te horen." – Frans (70)

Wanneer en waar zijn de groepsgesprekken?

De UP! groepsgesprekken vinden plaats in de Bibliotheken van Noordwijkerhout, Oegstgeest, Sassenheim en Lisse op de volgende dagen en tijden:

5 mei Noordwijkerhout | Tijdens de Koffie+ 10.30 – 12.00 uur, thema: afscheid

12 mei Oegstgeest 10.30 – 12.00 uur, thema: afscheid

17 mei Sassenheim 10.30 – 12.00 uur, thema: afscheid

24 mei Lisse 10.30 – 12.00 uur, thema: afscheid

31 mei Lisse 10.30 – 12.00 uur, thema: familie

Aanmelden voor UP! gesprekken

Deelname is gratis, maar wel graag vooraf aanmelden via Ninke Bartoo (programmamaker) 06 - 835 27 195. Aanmelden kan ook heel gemakkelijk via de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl/goedgesprek .

Een goed gesprek met...

Strafpleiter en tv-persoonlijkheid Natacha Harlequin gaat met schrijver Adriaan van Dis op 19 mei in gesprek over wat het thema 'Over de grens' voor hen beiden betekent. De twee troffen elkaar nog niet eerder, maar hebben meer gelijkenissen dan wellicht gedacht. Aanmelden voor de livestream kan via de website van de Bibliotheek Bollenstreek en kost €2,50.

Foto UP! Genomen door: Marije Kuiper

Foto Adriaan van Dis door: Carel Schutte