Datum: 18-08-2022 - 19:12
05
apr
'22
Voorjaarsconcert Symfonieorkest Bloembollenstreek in de Pauluskerkconcert.
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings

Voorjaarsconcert Symfonieorkest Bloembollenstreek in de Pauluskerkconcert.

Op zaterdag 9 april, om 20:15, geeft het Symfonie Orkest Bloembollenstreek (SOB), zijn Voorjaarsconcert in de Pauluskerk in Lisse. Dit is het eerste concert van het SOB sinds de coronacrisis en het orkest kijkt enorm uit naar de kans om weer op te treden. Tijdens dit klassieke programma, onder leiding van dirigent Paul van der Reijden, zullen een aantal symfonische werken worden opgevoerd....

Kaarten zijn voor €14,50 in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Symfonieorkest Bloembollenstreek. Een kopje koffie of thee is inbegrepen.

De concertmeester van het orkest, Wouter de Ruyter speelt als solist in de Romance van de Noorse componist Johan Svendsen. Wouter is al lang verbonden aan het orkest; hij begon ooit in het jeugdorkest JO.

De “Romance” is een geliefd stuk uit het vioolrepertoire. Dit stuk stond op de lessenaar toen het orkest tijdens de coronacrisis in uitgedunde samenstelling en op gepaste afstand van elkaar repeteerde. Het kan ook op andere instrumenten worden uitgevoerd, en een heel aantal van de leden hebben toen de gelegenheid gehad om het stuk zelf eens als solist te spelen.

Verder worden de ouverture “Prometheus” van Beethoven, en de 31ste symfonie van Mozart, “de Parijse symfonie” gespeeld . Na de pauze wordt de 3de Symfonie van Beethoven, “Eroica” gespeeld. Deze symfonie wordt wel gezien als de overgang tussen het klassieke en romantische tijdperk in de muziek.

Het orkest is verder altijd op zoek naar meer leden. Vooral strijkers zijn zeer welkom. Kom eens langs om te zien of het iets voor u is.

Online uw kaarten bestellen.

Foto's: archief.