Datum: 03-07-2022 - 22:18
21
mrt
'22
Wedstrijdverslagen Hisalis dames en heren 1.
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings

Wedstrijdverslagen Hisalis dames en heren 1.

Hieronder de wedstrijdverslagen van Hisalis heren 1 en dames 1 van dit weekend......

Heren 1 Hisalis speelt gelijk tegen Nieuwegein (3-3) en Castricum (2-2)
13 en 20 maart 2022

Na een succesvolle eerste helft van de competitie stond Hisalis koploper in de ranglijst. 13 maart trad het team thuis aan tegen de nummer 3 Nieuwegein, een zware tegenstander.
Toch startte Hisalis voortvarend en wist Nieuwegein het zeer moeilijk te maken. Deniz de Jong scoorde via een tip in de 1-0 en Matthijs Wijling maakte de 2-0. Na rust kwam Nieuwegein terug tot 2-1 en even later zelfs tot 2-2 maar dat laatste doelpunt werd afgekeurd. In het derde kwart kwam Castricum alsnog tot de 2-2 maar daarna scoorde Sam Hoekstra uit de strafcorner de 3-2. In de slotfase wist Nieuwegein de stand toch weer gelijk te trekken tot 3-3 zodat beide ploegen de punten moesten delen.

20 maart reisde Hisalis af naar Castricum. Thuis was in september met 6-3 met deze tegenstander afgerekend, maar nu bleken de ontvangers in een stuk betere vorm te verkeren op hun thuisbasis. Heren 1 had de invallers Pepijn de Zwart, Thijmen Hagedoorn en
Jock Kessler meegenomen. De koude oostenwind was guur en Hisalis moest zoeken om hun eigen spel te vinden. Al na een paar minuten spelen vond Castricum een mogelijkheid om daarvan te profiteren en maakte de 1-0. Na een snelle uitbraak maakt de thuisploeg zelfs de 2-0 via een handige spits bij de tweede paal. Ondanks enkele strafcorners voor Hisalis moest het team met deze achterstand de rust in.

Getergd door deze achterstand vocht Hisalis zich terug in de wedstrijd en bood steeds meer weerstand aan Castricum. Deniz de Jong scoorde de 2-1 in het laatste kwart en 3 minuten voor het eind werd het zelfs nog 2-2. Hisalis kreeg het betere van het spel en in de laatste minuut was er zelfs nog een doelpuntrijke kans op niet meer dan een paar meter van het doel van Castricum maar helaas fluit de scheidsrechter toen precies af. In ieder geval kon er wel wederom 1 punt mee naar Lisse terug genomen worden.

Foto:  door Constant Vink

Dames 1 Hisalis
13 en 20 maart 2022

Dames 1 begon de eerste wedstrijd na de winterstop erg goed met een overtuigende 4-0 overwinning op Abcoude.
Op 20 maart was de tegenstander Eemvallei Dames 1 in Amersfoort die op een sterke derde plaats in de competitie stond. Hisalis had er zin in na de goede wedstrijd van vorige week. Na een mooie aanval werd het 1-0 voor Eemvallei. Hisalis liet de koppen niet hangen en bleef doorgaan. Ondanks goed spel van Hisalis werd het aan het eind van het eerste kwart toch nog 2-0 voor de thuisploeg.

In het tweede kwart kwam Tess van Bochove aan de bal op de 23 meter lijn van Eemvallei . Michelle Wijnhout stond aan de achterlijn en kreeg de bal perfect op haar forehand. Intussen was Femque Tangelder naar de stip gelopen en zo ontstond er een prachtige aanval wat resulteerde in een 2-1. Hisalis kreeg nog meer zin om de drie punten mee naar huis te nemen, en bleven doorgaan. Er kwam een strafcorner voor Hisalis. Het team wist van de vorige corner dat de linkerhoek open lag. Jolien van Schieveen werd ingezet als strafcornerwatpen en zij wist de 2-2 te scoren.

Na de 2-2 werd de sfeer op het veld slechter en het spel fysieker. Ondanks hard werken van Hisalis wist Eemvallei nog 3 keer tegen te scoren zodat de eindstand 5-2 werd.

Verslag D1: Gemma Wijling
Foto’s: Auke Hoekstra

Caroline van den Bosch 

PRCOM HC Hisalis.