Datum: 19-01-2022 - 21:26
14
jan
'22
Lichtjestocht door centrum van Lisse.
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings

Lichtjestocht door centrum van Lisse.

In Nederland en in vele andere landen, worden er wekelijks lichtjestochten gehouden tegen de coronamaatregelen, Het thema van deze optochten is: voor liefde, verbinding, voor de vrijheid. De organisatie wil op vreedzame wijze een 'geluid laten horen' tegen de coronamaatregelen. Donderdagavond 13 januari werd een dergelijke tocht gehouden in Lisse....

 De tocht begon om 19.30 uur vanaf de cederboom op het Vierkant. 'Support your locals en neem je lampion mee.'was de oproep.

Stefanie Winkels is één van de organisatoren van de tocht:" Wij hebben de loop wel spontaan georganiseerd en geen vergunning aangevraagd. Dat hooft ook niet, om dat het een wandeling is en geen demo en iedereen komt op eigen titel.
Er komen wel een paar ondernemers uit het dorp, maar wij hebben het niet specifiek in de groep van Dorpshart gezet of actief benaderd. Iedereen die er vanavond bij is of bij wil zijn is van harte welkom.
Ik vind het juist in deze rare tijden belangrijk om mensen in liefde en vrede met elkaar te verbinden. Echte tweedeling ken ik uit mijn verleden, omdat ik de val van de muur in de voormalige DDR heb meegemaakt. Dus alle teken van het verval in een democratie land heb gezien. Dat zal nooit meer gebeuren. Onder het motto angstvrij leven en in liefde verbinden kan iedereen zijn steentje bijdragen.

Na afloop blikte Stefanie tevreden terug: "  Vanavond was echt een geweldige opkomst van 167 mensen. Zij kwamen niet alleen uit Lisse, maar ook uit Hillegom, Nieuw Vennep, Sassenheim, Hoofddorp, Noordwijkerhout en Noordwijk.
De wandeling is vredig en in harmonie verlopen. Ook een aantal aan onze lokale ondernemers zijn mee gelopen. De plannen zijn, om dit wekelijks te herhalen."

Foto's met dank aan Ineke van der Veek en Stefanie Winkels