Datum: 19-01-2022 - 20:40
12
jan
'22
Lisse bereikbaar houden door verbeteren van oost - west verbinding.
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings

Lisse bereikbaar houden door verbeteren van oost - west verbinding.

Wethouder Jolanda Langeveld presenteerde dinsdag 11 januari het mobiliteitsplan. Het is een plan voor de komende jaren waarmee de gemeente er voor wil zorgen dat Lisse een veilige, bereikbare, aantrekkelijke en leefbare woonplaats blijft. De redactie van blik op Lisse haalt er een aantal facetten uit. Vandaag: Lisse bereikbaar houden door verbeteren van oost - west verbinding...

Een belangrijk speerpunt om Lisse Bereikbaar te maken en houden is het verbeteren van de oost-westverbinding, voor openbaar vervoer, fietsers en gemotoriseerd verkeer. Het realiseren van dit speerpunt kan Lisse niet alleen. Hiervoor werken we samen met regionale partners: buurgemeenten en de provincies Noord- en Zuid-Holland. Uitvoering van de maatregelen en projecten die in deze paragraaf worden genoemd zijn daarom mede afhankelijk deze samenwerking.

maatregelen

Maatregel 1 HOV-verbinding Noordwijk - Schiphol via Lisse

De regionale partners (gemeenten Noordwijk, Teylingen, Lisse en Haarlemmermeer, beide provincies en Holland Rijnland en de VR Amsterdam) hebben afgesproken om een Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) verbinding te realiseren tussen Noordwijk en Schiphol, via Voorhout, Sassenheim, Lisse en Nieuw-Vennep. Deze verbinding zorgt ervoor dat een frequente, betrouwbare en comfortabele openbaar vervoer verbinding ontstaat.

Voor Lisse is met name de verbinding richting Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Schiphol interessant omdat hier veel inwoners van Lisse werken. Ook zorgt de HOV-lijn voor een betere verbinding met de treinstations in Sassenheim, Voorhout, Hoofddorp en Schiphol.

Maatregel 2 Doorfietsroute Noordwijkerhout - Nieuw-Vennep - Lisse

Samen met onze partners realiseren we een regionale doorfietsroute tussen Nieuw-Vennep en Noordwijkerhout via Lisse.

Maatregel 3 Ruit rond Lisse - Lisserbroek

Gemeente Haarlemmermeer ontwikkelt de komende jaren een grote woningbouwlocatie in Lisserbroek met tussen de 2.400 en 3.200 woningen. Deze ontwikkeling bevindt zich zowel aan de noord- als aan de zuidzijde van het huidige Lisserbroek. Vanwege de nabijheid bij Lisse licht de nadruk op de verbinding tussen beide kernen op het langzaam verkeer (lopen en fietsen).
Voor de externe ontsluiting wordt ingezet op de HOV-lijn en een nieuwe auto-ontsluiting. In de gebiedskaart Lisserbroek (28 mei 2018) is voor de auto-ontsluiting een ruit rond de dubbelkern Lisse - Lisserbroek opgenomen.

Bron: mobiliteitsplan gemeente Lisse.

Eerder verscheen: Hoe beweegt Lisse in 2035?