Datum: 03-07-2022 - 23:46
29
nov
'21
Wedstrijdverslagen Hisalis:
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings

Wedstrijdverslagen Hisalis:

Hieronder de wedstrijdverslagen van Hisalis heren 1 en dames 1 van dit weekend......

Dames 1 Hisalis wint van Uitgeest met 1-0 voor winterstop

Deze zondag stond hekkensluiter Uitgeest op het programma, de laatste wedstrijd voor de winterstop. Gebrand om drie punten te pakken stapte Dames 1 het veld op. In het eerste kwart kwam de thuisploeg niet in het spel, er werd veel balverlies geleden en de passes waren veel te moeilijk. Vanaf het tweede kwart ging het een stuk beter en kwam Hisalis meer in het eigen spel.

De hele wedstrijd speelde Hisalis voornamelijk op de helft van Uitgeest, maar echt grote kansen kwamen er niet. Met nog 7 minuten op de klok in het laatste kwart liep Meisjes A1- invaller Francesca Eekhout met een mooie actie over links naar voren en wist de bal knap voor de goal te krijgen, waarna Sanne Dijkstra met een harde bal het eerste doelpunt wist te scoren.

In de laatste minuten werd er volle druk gelopen om nog een tweede goal te forceren. Met een prachtige counter kwam Gemma Wijling 1 op 1 met de keeper van Uitgeest, maar helaas ging de uitkomst van deze actie net naast. De wedstrijd eindigde daarom slechts in 1-0 winst voor Hisalis, maar dit zijn wel drie belangrijke punten. De veldwedstrijden worden hervat in maart 2022 en Dames 1 gaat tot dan verder voor de punten in de zaalcompetitie.

Wedstrijdverslag: Laura Vos
Foto’s: Auke Hoekstra

Heren 1 Hisalis Winterkampioen met 5-0 zege op Kraaien

Op een frisse maar uiteindelijk droge zondagmiddag trad Heren 1 aan tegen Kraaien uit Wijdewormer. Deniz de Jong opende de score met een handig schot op doel dat de keeper van Kraaien verraste. In het tweede kwart zorgde Maarten de Wit voor de 2-0 hetgeen wat rust bracht in zijn ploeg. Het derde kwart liet Hisalis de tegenstander echter steeds vaker op haar eigen helft spelen, en het gevaar leek reëel dat Kraaien een aansluiten doelpunt zou kunnen gaan scoren in dit wel vaker zwakkere kwart van de Hisalisploeg.

Trainercoach Tabe Roggeveen bracht echter in de twee minuten rust het vuur terug in het team, want in het vierde kwart kreeg Hisalis weer de gebruikelijke vleugels.
Deniz de Jong scoorde binnen de kortste tijd twee keer en voltooide zijn hattrick.
En in de slotfase tikte Hidde Kuiper met zijn ogenschijnlijk nonchalante speelwijze de 5-0 binnen op aangeven van Maarten de Wit.

Met deze ruime overwinning mag Hisalis zich met trots winterkampioen noemen; het team staat nu 7 punten los van nummer twee Rijnvliet. Na de zaalhockeycompetitie zal Hisalis eind maart deze koppositie gaan verdedigen om de sprong te gaan maken naar de tweede klasse.

Foto’s: Constant Vink

Caroline van den Bosch 

PRCOM HC Hisalis.