Datum: 30-11-2021 - 06:53
22
nov
'21
Wedstrijdverslagen Hisalis:
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Wedstrijdverslagen Hisalis:

Hieronder de wedstrijdverslagen van Hisalis heren 1 en dames 1 van dit weekend......

Opmars Heren 1 Hisalis in Silver Cup gestuit door Abcoude

Abcoude was vrijdagavond de zware tegenstander voor Heren 1 in de Silver Cup. Dit team staat derde in de tweede klasse, dus het beloofde een harde dobber te worden. De filmploeg van Jong H1 was weer aanwezig om het publiek dat noodgedwongen thuis moest blijven, van een livestream en commentaar te voorzien.

Het eerste kwart was erg aftasten voor beide ploegen. Kort voor rust scoorde Jochem van Schieveen de 1-0 tot grote verrassing en vreugde van Hisalis.
Het derde kwart zette Abcoude echter een tandje bij, toen de rook was opgetrokken stond het 1-4 in het voordeel voor Abcoude. Het vierde kwart bracht daar geen verandering meer in zodat hier het bekeravontuur voor Hisalis eervol eindigde na drie ronden. \

Heren 1 Hisalis wint uit met 0-3 van Waddinxveen in bloedeloze wedstrijd

Zondag 21 november speelde Heren 1 in de reguliere competitie uit tegen hekkensluiter Waddinxveen. Sam Hoekstra en Maarten de Wit speelden niet mee, maar Mats de Bruin was er weer bij na een blessure van enkele weken. In voorafgaande duels tegen deze tegenstander werd er meestal gelijk gespeeld, maar Waddinxveen heeft dit seizoen alleen nog verloren terwijl Hisalis nog geen punten heeft verspeeld en trots op de eerste plek staat. De wedstrijd bleek echter geen walk-over, de aanvallers van Hisalis stuitten telkens op een taaie Waddinxveense verdedigingslinie. Het eerste kwart scoorde Sven Cozijn wel de 0-1 uit de strafcorner met zijn sleeppush. Het tweede kwart speelde Hisalis meer verzorgd en hier kwamen enkele goede aanvallen uit voort, echter zonder resultaat.
Tot vlak voor rust Job van Schieveen de bal na een snelle uitname hard op de plank slaat: 0-2.
Het derde kwart zakte het spel van Hisalis weer weg, het team kon blijkbaar geen inspiratie vinden in de zwakkere tegenstander en zocht afleiding in commentaar op van alles wat resulteerde in een gele kaart voor Hisalis. In de slotfase kwam er toch nog een goede opbouw van Dirk Jan Remmerswaal tot in de cirkel van Waddinxveen. Via samenspel van Job van Schieveen en Bruno Juray weet van Schieveen uiteindelijk een voorzet op Remmerswaal te geven die de 0-3 intikte. Toen was iedereen er wel aan toe om het warme clubuis op te zoeken.

Dames 1 Hisalis pakt winst op Purmerend: 2-3 uit

Na twee goede trainingen was dames 1 erg gemotiveerd om dit weekend drie punten te pakken tegen Purmerend. De speelsters begonnen sterk aan het eerste kwart, waarin zij meerdere kansen kregen. Deze kansen werden beloond met de 0-1: na een mooie actie van Tess van Bochove over de achterlijn, kwam de bal bij Kim de Munk terecht. Deze pushte zij mooi in het doel. Een paar minuten later was het weer raak. Tess van Bochove maakte een mooie loopactie over de achterlijn en kon de bal zelf in de verre hoek pushen: 0-2.
Purmerend scoorde de 1-2 uit een strafcorner, maar hier had dames 1 snel een antwoord op: direct na dit doelpunt kreeg Sanne Dijkstra de bal in de diepte aangespeeld en kon zij met haar backhand de 1-3 maken. Dames 1 ging met deze stand de rust in.
De tweede helft werd er niet scherp gestart waardoor Purmerend de 2-3 kon maken. Er werd erg rommelig gespeeld maar waren er nog best wat kansen. Toch bleef de eindstand 2-3 waardoor dames 1 de drie punten mee naar Lisse nam. Volgende week zondag speelt dames 1 een belangrijke pot waar zij weer gaan spelen voor de drie punten.

Verslag van Anne van Tol

Caroline van den Bosch 

PRCOM HC Hisalis.