Datum: 25-10-2021 - 15:11
11
okt
'21
Zonnige feestdag voor 60 jarige AV De Spartaan
Geschreven door AV de Spartaan

Zonnige feestdag voor 60 jarige AV De Spartaan

Het was zaterdag 9 oktober de hele dag én avond feest bij de jubilerende atletiekvereniging De Spartaan. Een stralende zonnige dag, die vol stond van de sportieve en sociale hoogtepunten. De atletiekbaan was kleurrijk versiert met onder andere een vlaggenlijn, gemaakt door de leden van De Spartaan. Een lijn die symbool staat voor de verbondenheid binnen de vereniging, zowel op sociaal als op sportief vlak....

De georganiseerde “open training” in de ochtend was een groot succes. Heel wat mensen hebben kennis kunnen maken met de moeder der sporten: atletiek. Terwijl de jeugd naar het Keukenhofbos ging voor een (hard)looproute vol met verschillende atletiekonderdelen, begonnen de recreanten met een gezamenlijke warming-up. Deze Tacoyo warming-up werd gegeven door Viktor Verwoerdt en was een muzikale opwarming voor de verschillende jubileum wandel- en loopafstanden. Iedereen ging op zijn eigen tempo van start, met behulp van zogeheten ‘pacers’. Dit alles onder leiding van ervaren trainers.

De jeugd kreeg na afloop limonade en supergave jubileumveters. Er was voor iedereen jubileumgebak met koffie, soep, fruit en broodjes, waarna het officiële gedeelte van het feestprogramma begon. Naast verschillende toespraken, onder ander door de scheidende voorzitter van De Spartaan Paul Stelder en de Lisserse wethouder Jeffrey van Haaster, werd ook een tijdcapsule opgegraven. Deze tijdcapsule was, door de deelnemers van een zomerkamp, 10 jaar geleden begraven met brieven met “hun blik op de toekomst”. Een oud kampdeelneemster las haar brief voor, wat een mooi en hilarisch moment opleverde.

Het officiële gedeelte werd afgesloten door de opening van de Kinderspeelplaats. Twee pupillen mochten het lint doorknippen waarna alle kinderen direct en massaal naar de verschillende speeltoestellen renden. De twee pupillen stonden symbool voor de leden van De Spartaan die de speelplaats gerealiseerd hebben én voor de sponsoren; Stichting Lokaal Fonds Lisse, Ondernemersfonds Lisse en de Rabobank Bollenstreek.

In de middag deden de leden van De Spartaan mee aan clinics onder leiding van trainers en topatleten. Zo gaf viervoudig Olympische Spelen deelnemer Troy Douglas een sprinttraining en onze eigen Andrea Bouma samen met Sven Jansons (beiden lid van Team Papendal) een hoogspringclinic. De recreanten konden kennis maken met bijvoorbeeld estafette, speerwerpen en krachttraining in de bewegingsruimte van De Spartaan. Voor de jeugd waren er onder andere polsstokhoogspringen en hordelopen clinics. Na het middagprogramma was het tijd om de atletiekbaan verder om te bouwen tot een heus festivalterrein.

De avond begon met een jeugddisco in de kantine met niemand minder dan de uit Hillegom komende Jeffrey Parmentier als trompet spelende swingende DJ. Ondertussen was het druk bij het coronacheck punt waar elke feestganger zich verplicht moest melden. Het Praethuys wat dé ontmoetingsplek om vrienden en bekenden te ontmoeten. In de versierde feesttent op de atletiekbaan werd goed gedanst onder leiding van DJ John. Tegelijkertijd was er in de kantine een optreden van de band “The Flying Dutchmen”.
De organisatie van de feestdag kijkt terug op een mooie dag.

foto's 

1. polsstokhoog clinic voor de jeugd (foto gemaakt door Anthony Ott)
2. warming-up van de open training in de ochtend (foto gemaakt door Jan Sjoerd de Vries)