Datum: 25-10-2021 - 16:19
11
okt
'21
Orgelconcert in de St. Agathakerk
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Orgelconcert in de St. Agathakerk

De Stichting Vrienden van het Adema-orgel te Lisse houdt op zaterdag 16 oktober een orgelconcert in de St. Agathakerk van Lisse. Aanvang 20.15 uur. Het monumentale Adema-orgel in deze kerk zal dan bespeeld worden door Gerben Budding, stadsorganist van de Sint-Janskerk te Gouda....

Budding is voor het eerst te gast in Lisse en heeft een aantrekkelijk en afwisselend programma samengesteld. De opening is bijzonder te noemen: ruim vierhonderd jaar oude muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck wordt gecombineerd met een werk van Daan Manneke (*1939) dat weer een hommage is aan Sweelinck die dit jaar 400 jaar geleden is overleden.
Van Camille Saint-Saëns, die dit jaar 100 jaar geleden overleed, klinkt de Troisième Fantaisie, Op. 157. Het hart van het programma wordt echter gevormd door de bijna een halfuur durende Grande Pièce Symphonique, Op. 17 van César Franck. Tot besluit klinkt de Cortège et Litanie van de 50 jaar geleden overleden componist Marcel Dupré.

Gerben Budding ontving zijn opleiding aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Orgel met als hoofdvak Improvisatie (beide summa cum laude), een eerstegraads bevoegdheid als Kerkmusicus en een Bachelor- en Mastergraad Koordirectie (met onderscheiding). Hij won de eerste prijs op het Internationale orgelconcours ‘Agati-Tronci’ in Pistoia (Italië), de tweede prijs op het Internationaal Schnitgerconcours in Alkmaar, de Litaize-prijs op het Internationaal César Franck Concours in Haarlem en de publieksprijs op het improvisatieconcours in Dudelange (Luxemburg).

Iedereen wordt van harte uitgenodigd dit concert bij te wonen. In verband met de huidige overheidsmaatregelen is er wel toegangscontrole. Neem uw QR-code en ID-bewijs mee.
Na afloop van het concert is er een collecte om de onkosten te bestrijden.
Voor meer informatie zie www.ademavrienden.nl