Datum: 25-10-2021 - 15:10
13
okt
'21
Boom en Co wandeling op landgoed Keukenhof.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Boom en Co wandeling op landgoed Keukenhof.

Het Natuur Milieu en Educatie centrum De Groene Bol houdt samen met Groei & Bloei een wandeling onder de titel ‘Boom en Co’.
Op zaterdag 30 oktober gaan wij weer wandelen in het Keukenhofbos. We verzamelen om 14.00 uur bij “De Groene Bol” op het terrein van het kasteel Keukenhof....

De eerste wandeling op 11 september hebben wij stilgestaan bij o.a. de Japanse duizendknoop. Ooit ingevoerd door von Siebold uit Japan, nu door de een verwenst en bestreden door de ander bewonderd. De jonge scheuten zijn goed eetbaar en smaken naar rabarber. Niet zo heel erg vreemd want de duizendknoop is familie van de rabarber, maar ook van de boekweit. Recepten zijn op internet te vinden, verder werd er stilgestaan bij het sociale leven van beuken. Verder hebben wij even geroken aan het naaldhout dat in dit bos voorkomt.

Op zaterdag 30 oktober gaan wij weer het bos in. Wij gaan eens kijken hoe de herfst zich heeft ontwikkeld en wat wij daarvan in het bos kunnen zien. Het belang van een goed bodemleven voor een bos wordt ook nader toegelicht. Verder krijgt dat gene dat wij tegen komen natuurlijk ook de aandacht. Wij maken een wandeling en kijken naar de ontwikkeling van het bos. Hoe zag het er vroeger uit, welke bomen staan er al heel lang en welke komen pas kijken. Boom en Co is dus een prima gelegenheid om uw kennis over bomen en struiken te vergroten of deze op een heel interessante wijze weer eens op te frissen.

Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers.
Deelname is gratis.
NME de Groene Bol bevindt zich op Landgoed Keukenhof tegenover restaurant de Hofboerderij en naast kinderboerderij Poelepetaat.
Landgoed Keukenhof is vrij toegankelijk.

Voor meer informatie en aanmelden voor deze wandeling voor 28 oktober bij W. N. Grimme via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

.