Datum: 18-08-2022 - 19:45
22
okt
'21
Er viel veel te ontdekken bij familie speurtocht op Landgoed Keukenhof. (foto's)
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings

Er viel veel te ontdekken bij familie speurtocht op Landgoed Keukenhof. (foto's)

De herfst is het seizoen om de schatten van het bos te ontdekken. Natuur Milieu edicatiecentrum De groene bol nodigde iedereen uit om op onderzoek te gaan. Gewapend met een papieren tas om de natuurschatten in te bewaren en een spiegeltje om goed onder de hoed van paddenstoelen te kunnen kijken....

De route was aangegeven met rode en blauwe dennenappels met cijfers. De vragen bij de cijfers stonden op de folder die de kinderen hadden meegekregen.

Ook waren er onderweg nog extra opdrachten te doen.

Monique van der Weijden: "Om 10.15 stonden de eerste deelnemers al te wachten om te starten. De hele dag is het een gezellige drukte geweest. Wind, zon en regen wisselden elkaar af, maar dat mocht de pret niet drukken.
De speurtocht werd door veel kinderen met opa en oma, vader en moeders gelopen. Voor de een was de speurtocht moeilijker dan voor de ander maar iedereen kwam met positieve reacties terug naar het lokaal.

Er kwamen zelfs vragen waarom de speurtochten niet vaker kunnen worden gehouden Vanuit De Groene Bol doen we dit graag maar hiervoor zijn meer vrijwilligers nodig. Dus wil je mee doen om dit te organiseren of om bij andere activiteiten te helpen meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. "

NME de Groene Bol ligt naast de kinderboerderij aan het plein van de monumentale Hofboerderij op het landgoed van Kasteel Keukenhof. Het landgoed is vrij toegankelijk..

 

Foto's namens Blik op Lisse (BOL) werden gemaakt door Yvonne Bel, waarvoor dank.