Datum: 27-11-2022 - 13:00
24
sep
'21
Het feest kan beginnen. (FOTO'S en VIDEO)
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Redactie BOL

Het feest kan beginnen. (FOTO'S en VIDEO)

Het is burgemeester Spruit en voorzitter Tom Rooijakkers weer gelukt om de vlag in één keer zo uit te vouwen dat deze voor het aanwezige publiek in de foyer van Cinema Floralis direct 'goed hing'. Donderdag 23 september werd met deze traditionele handeling een officieel startsein gegeven voor de feestweek, waar meer dan 50 evenementen in een ruime week plaats zullen vinden.......

Rooijakkers sprak over de voorbereidingen van feestweek 2021, waarbij al snel bleek dat een feest met 2500 mensen in de tent niet mogelijk bleek. Ook onzekerheid over bijvoorbeeld het doorgaan van de kermis en de financiële situatie en sponsoring. De HDV heeft daarom zo lang mogelijk gewacht met het besluit welk evenement doorgang kon vinden of afgeblazen moest worden. Aanvullende eisen vanuit de veiligheidsregio tot in de kleinste details maakten het er allemaal niet gemakkelijk op.

Met lokale instanties moest alles afgestemd worden, waarbij het voor Rooijakkers soms niet duidelijk was waarom het een wel en het ander niet mocht. Burgemeester Spruit vroeg wel om enige clementie voor de veiligheidsregio. De voorzitters moest even slikken.

En de vlag? Die wappert de hele week voor het gemeentehuis.

De hele toespraak van Rooijakkers en Spruit kunt u hieronder bekijken.

Foto's en video met dank aan Arriënne Baaij.