Datum: 25-08-2019 - 20:55
27
okt
'17
Kom in november naar de bieb en ontvang een gratis boek!
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Kom in november naar de bieb en ontvang een gratis boek!

In de maand november krijgt iedere bezoeker van de Bibliotheek Bollenstreek het boek ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov cadeau. Deze actie is onderdeel van de landelijke campagne Nederland Leest....

Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende campagne van de bibliotheken en de CPNB, de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Het thema van dit jaar is robotisering. Daarom krijgen zowel leden als niet-leden van de Bibliotheek het boek ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov cadeau. Asimov (1920–1992) is een beroemd sciencefictionschrijver en grondlegger van de robotica. 

Feestelijke aftrap op 1 november

De start van Nederland Leest vindt op 1 november plaats in de bibliotheken van Lisse (11 uur) en Noordwijk (14 uur), in aanwezigheid van een speciale gast! Ook de rest van de maand zijn er in de Bibliotheek Bollenstreek volop activiteiten voor jong en oud. Zo organiseren we twee pop-up leeskringen.

Openbare leeskringen op 16 en 30 november

Haal meer uit boeken door ze na lezing gezamenlijk te bespreken, diep meer thema’s uit en deel ervaringen. Op 16 november wordt het boek In het buitengebied van Adriaan van Dis besproken in de bibliotheek van Sassenheim. Doet u mee met deze bespreking dan ontvangt u € 2,50 korting op de lezing van 28 november.
Aan het eind van de maand is er een leeskring over Ik, robot van Isaac Asimov. Haal het boek vanaf 1 november, lees het en doe ook met deze leeskring mee die plaats vind in Noordwijk.

23 november Komt een vrouw bij de h@cker

Maria Genova spreekt in heldere taal over privacy, identiteitsfraude  en computerbeveiliging en geeft nuttige tips in de bibliotheek van Lisse.

28 november: Adriaan van Dis

Ter ere van Nederland Leest bezoekt Adriaan van Dis op 28 november de bibliotheek van Oegstgeest. De gelauwerde schrijver wordt door journalist Frénk van der Linden geïnterviewd over zijn laatste roman, ‘In het buitengebied’, dat begint met het relaas over robot Akiko. Is zij in staat gevoelens te ontwikkelen voor de eenzame hoofdpersoon?
Kaarten voor Van Dis zijn verkrijgbaar in de boekhandel of op de website van de Bibliotheek Bollenstreek. Deelnemers aan de leeskring op 16 november krijgen €2,50 korting op de entreeprijs.

Kijk voor het volledige overzicht van de activiteiten tijdens Nederland Leest op onze website www.bibliotheekbollenstreek.nl.