Datum: 26-09-2023 - 20:18
05
aug
'21
Ben jij zo’n kanjer met twee rechterhanden, die het liefst buiten bezig is?
Geschreven door Gemeente Lisse
Foto's Redactie BON

Ben jij zo’n kanjer met twee rechterhanden, die het liefst buiten bezig is?

Ben jij zo’n kanjer met twee rechterhanden, die het liefst buiten bezig is? En maak jij van het groenonderhoud samen met je collega’s elke dag een feestje? Kom dan bij ons werken in het mooiste kantoor van Nederland! De gemeente Lisse zoekt Vacature: Medewerker Technische Uitvoering (groenonderhoud, 36 uur)...

Wat ga je doen?

Hier kom jij je bed voor uit!
Je helpt het groen in onze dorpen te onderhouden. ’s Ochtends als je op de werf binnenkomt, weet je nog niet hoe je dag eruit gaat zien. Dat hangt voor een groot deel af van de meldingen die we ontvangen.

Wildgroei aan de waterkant?
Bermen maaien?
Perken bijhouden?
Heggen knippen?
Bomen die geplant of juist gesnoeid moeten worden?
Geen probleem, jij fikst het! Mede dankzij jou ziet het groen in onze dorpen ziet er piekfijn uit.

Ook bied je samen met je collega’s ondersteuning bij de milieustraat.
Buiten kantooruren sta je bij toerbeurt voor onze inwoners klaar in geval van calamiteiten en storingen.
En in de winter draai je mee in de gladheidsbestrijding.
Je ziet het: je hebt een supergevarieerd takenpakket.

Wat wij jou bieden

Je komt in eerste instantie in dienst voor een jaar. Zijn we allebei tevreden? Dan krijg je een vast dienstverband. Daarnaast bieden we je:

een aantrekkelijk marktconform salaris
daar bovenop een budget van ruim 17% van dat salaris. Dit kun je bijvoorbeeld laten uitbetalen als extra salaris of gebruiken voor de aankoop van extra vrije tijd.
een vaste maandelijkse vuilwerktoeslag
een aantrekkelijke vergoeding voor de piketdiensten en gladheidsbestrijding
uitbetaling van je overuren op de milieustraat
een flinke werkgeversbijdrage in je pensioenopbouw via het ABP-pensioenfonds
een tegemoetkoming in de reiskosten voor je woon-werkverkeer
een plek in een enthousiast team van vakbekwame collega’s, waarin jij je binnen no time thuis voelt.
Dit ben jij
Jij bent ambassadeur voor onze organisatie, want je bent direct zichtbaar voor onze inwoners. Op straat ben je hun aanspreekpunt. In je contacten met hen weet je de juiste toon aan te slaan. En je denkt met hen mee. Je weet wat er bij hen leeft en houdt daar rekening mee.
Buiten zie je wat er mis is en je rust niet voordat het netjes opgelost is. Je bent namelijk pas tevreden, als onze inwoners dat ook zijn. Natuurlijk plan je je werkzaamheden zelfstandig in en voer je die zelfstandig uit. Toch zit samenwerken er ook bij je ingebakken. En natuurlijk kom je elke dag fluitend naar je werk.
Verder breng je mee

een vmbo-/mbo-werk- en -denkniveau (niveau 4)
enkele jaren werkervaring met groenonderhoud en
bij voorkeur woon je in de regio
Je maakt ons extra blij als jij elke dag bij wil leren en een rijbewijs B, BE of C hebt

Een dag uit het leven van een allround medewerker buitendienst

Het is een mooie, zonnige ochtend. Om kwart over zeven stap je de kantine van de gemeentewerf in Voorhout binnen. Je pakt een beker koffie en kletst bij met je collega’s. Om halfacht klap je de iPad open en bekijk je de binnengekomen meldingen. Je pakt je gereedschap, laadt dat in de bus en gaat op stap. Eerst naar de inwoner met een melding over een boom die in de weg staat. Je luistert naar zijn bezwaren. En legt uit waarom je die boom niet zondermeer weg kan laten halen. Hij is er niet blij mee, maar snapt het wel. Ondanks jouw ‘nee’ is hij een tevreden mens als je weggaat.

Onderweg naar de andere meldingen zie je een rijtje linden, dat een snoeibeurt nodig heeft. Je maakt hiervan een aantekening in je iPad. Als je je meldingen hebt afgehandeld, rijd je terug naar de werf. Daar bel je een aannemer om af te spreken wanneer hij een aantal dode en slechte bomen kan komen verwijderen.
Lunchtijd! Samen met je collega’s eet je in de kantine. Jullie sluiten de pauze af met een potje darten.
Na de lunch rijd je met een collega naar Sassenheim om heggen te knippen en bomen te snoeien. Ook zorgen jullie voor bodemverbeteraar op de plek waar jullie morgen met een paar andere collega’s nieuwe bomen gaan planten. Dan laden jullie jullie gereedschap weer in de bus en gaan terug naar Voorhout. Daar stap je nog even onder de douche voor je om 16.30 uur voldaan naar huis gaat. Tijd voor ontspanning!

De Buitendienst

Met zo’n vijftig man/vrouw vormen we de buitendienst. De meesten van ons zijn allround medewerker. Sommigen toezichthouder, een enkeling administratief medewerker, beleidadviseur/projectmedewerker of teammanager. Alles wat je maar kunt bedenken om te doen in de openbare ruimte, nemen we voor onze rekening. Het groen, zoals de plantsoenen, parken en de bomen in ‘onze’ dorpen. En het grijs, waaronder bestrating, straatmeubilair, speelplaatsen en riolering.
Wij bepalen voor een belangrijk deel het imago van de dienstverlening in Lisse, Sassenheim, Voorhout en Warmond. Want we zijn iedere dag op pad in de wijken. Echte ambassadeurs van de gemeente dus. Een bijzondere positie. Daarvan zijn we ons zeer bewust. Kwaliteit leveren staat dan ook hoog in ons vaandel. Alles om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van onze buitenruimte. Dat vinden we mooi. En we zijn pas tevreden, als onze inwoners dat ook zijn.

Ja! Ik wil deze baan

Zo’n boeiende en afwisselende baan: daar zeg je toch geen ‘nee’ tegen?!
Heb je nog vragen? Mail dan naar Leon van den Ouden, teammanager, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of solliciteer meteen! Ga vóór 19 augustus naar Werken in het Westen en stuur ons je cv en een korte motivatie. Ja, ik solliciteer!

Bekijk hier alle vacatures van Blik op Lisse.

Afbeelding van Pexels via Pixabay