Datum: 19-09-2021 - 06:27
27
jul
'21
Werkbezoek wethouder Kees van der Zwet aan Jumbo Weeland
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Werkbezoek wethouder Kees van der Zwet aan Jumbo Weeland

Wethouder Kees van der Zwet bracht afgelopen vrijdagmiddag 23 juli een werkbezoek aan de supermarkt Jumbo in Lisse. Daar kreeg hij van eigenaresse Leonie Weeland een rondleiding in de eerder verbouwde winkel en kwam naast diverse ontwikkelingen ook het duurzame karakter van deze lokale supermarkt ter sprake. Zo werd de wethouder meegenomen in de wijze waarop de afval wordt gescheiden....

en dat het dak van het gehele winkelcentrum inmiddels vol ligt met 804 zonnepanelen. De door de zon opgewekte stroom wordt in de supermarkt gebruikt in de ledverlichting en wordt de duurzame CO2 koelinstallatie van energie voorzien. Een mooi initiatief van vastgoed-eigenaar MVGM en initiatiefnemer Jumbo.

Jumbo Weeland Lisse is een van de twee aanwezige supermarkten in de Poelmarkt en heeft samen met Keurslager Ronald Clemens, Bloembinderij van der Hulst en andere aanwezige winkels in het winkelcentrum een belangrijke functie in de aankoop van boodschappen doen in Lisse en daarbuiten. Naast de supermarkten trekken ook de diverse speciaalzaken van het winkelcentrum consumenten buiten Lisse aan. Tijdens het gesprek kwam de onderlinge samenwerking tussen de winkeliers en de uitstraling van het winkelcentrum ter sprake, iets waar Jumbo eigenaresse Leonie samen met haar partner Rogier Franse ook nauw betrokken bij zijn. Tijdens het bezoek is afgesproken dat de ondernemers samen met de gemeente de samenwerking zullen gaan versterken.

Foto-onderschrift 1;

Eigenaresse Leonie Weeland (r) samen met wethouder Kees van der Zwet

Foto-onderschrift 2;

Dak winkelcentrum Poelmarkt volledig voorzien van 804 zonnepanelen

Gezellig shoppen in de Poelmarkt doe je onder andere bij:

 clemens logo 150  Bloembinderij Van der Hulst Logo 3 x 2
 Keurslager Ronald Clemens Bloembinderij van der Hulst