Datum: 28-07-2021 - 19:39
20
jul
'21
Nieuw Trompenburg kiest zijn reuzenbol.
Geschreven door Gemeente Lisse

Nieuw Trompenburg kiest zijn reuzenbol.

In juni ontvingen de omwonenden van Nieuw Trompenburg een brief, waarin hen gevraagd werd om mee te denken. In 2018 startte de Stichting Gildemeesters Bollenstreek namelijk met het kunstproject 'Giant Tulip Bulbs'. Deze kunstwerken, in de vorm van een tulpenbol, worden door verschillende kunstenaars uit de Bollenstreek beschilderd. Wilma Wonen adopteerde zo'n reuzenbol en de omwonenden konden, door te stemmen, kiezen welke bol er wordt geplaatst.....

Reuzenbollen verbonden door fietstoutes

Van Leiden tot aan Haarlem zijn straks 80 reuzenbollen te zien, die met elkaar verbonden worden door fietsroutes. Elke bol vertelt een eigen verhaal! Inmiddels zijn er 47 bollen geadopteerd. Omdat Wilma Wonen de Bollenstreek een warm hart toedragen en het leuk vinden iets voor de buurt en de omwonenden te doen, hebben zij besloten dit kleurrijke en hartverwarmende initiatief te steunen. Ze hadden drie prachtige bollen op het oog en vroegen de buurtbewoners van Nieuw Trompenburg hun stem te laten gelden. Zij zijn immers degenen die de reuzenbol dagelijks tegen gaan komen.

En de winnaar is...

De bol 'Genieten' is als winnaar 'uit de bus gekomen'. Kunstenaar Kees Putman heeft een collage geschilderd van prachtige duinlandschappen met veel verschillende soorten vogels, fraaie polders met sloten, molens en uitgebreide fietspaden, de Kagerplassen waar je langs afwisselend boerenlandschap met koeien in de wei zeilt en brede stranden.

Hoe nu verder?

Waar en wanneer de bol geplaatst wordt is nog niet bekend. Op de korte termijn krijgt de bol waarschijnlijk een mooie (tijdelijke) plek in het parkje aan de Achterweg. Op een later moment wordt de bol naar alle waarschijnlijkheid naar een alternatieve locatie in Nieuw Trompenburg verplaatst.

Afbeeldingen: Stichting Gildemeesters Bollenstreek.