Datum: 28-07-2021 - 18:32
18
jul
'21
Uit je BOL gaan met....Sjon Smith
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met....Sjon Smith

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan ......Sjon Smith.

Van wie ben je er een?

Van de banketbakker, Banketbakker Jan Smith en zijn vrouw Geziena Kok uit de stad Groningen samen met 1 zus. Mijn ouders hadden daar een banketbakkerszaak in het centrum.

Je jeugdjaren: hoe kijk je daar op terug?

Fijne jeugdjaren heb ik daar gehad, waar je onbezorgd op straat kon spelen. Dat is tegenwoordig wel anders.

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

De geboorte van onze 2 zoons. Dat was een geweldig moment. Maar emotionele momenten zijn er ook geweest, zoals het overlijden mijn vader die helaas maar 65 jaar mocht worden. Gelukkig heb ik mijn moeder nog tot haar 85ste mee gemaakt. En mijn zus die 3 jaar geleden is overleden. En niet te vergeten mijn schoonouders.

Het afgelopen jaar in Corona tijd hadden we ook een ontroerend moment.

Waar kennen mensen jou van?

De meeste mensen kennen mij van de voetbal bij FC Lisse. En bij de computergroep van de Paraplu kennen ze me ook. We hebben daar een gezellig clubje o.l.v. Jan Willem als er geen Corona is.

Waar wordt je gelukkig van?

Als onze kleinkinderen Jesse en Sofie bij ons zijn. Af en toe ga ik met ze zwemmen en waarin ik ze in het begin nog wel eens les gaf zijn de rollen nu omgedraaid. ( moet je zo doen... Opa!!)

Wat zijn je hobby's?

Al bijna 60 jaar is het voetbal gebeuren de rode draad in mijn leven.
Computer en klussen bij mijn zoons. Figurant in de filmwereld.

Doe je vrijwilligerswerk?

Bij verschillende voetbalclubs waar ik gespeeld heb deed ik ook vrijwilligerswerk. Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet. Toen ik 35 jaar geleden in Lisse kwam heb ik me meteen aangemeld bij FC Lisse. Die aanmelding bij de club ligt me nog bij als de dag van gisteren. Ik met het formulier naar het huis van de secretaris en werd daar met koffie en koek ontvangen. Waar maak je dat tegenwoordig nog mee?

En na vele wedstrijden op het veld en in de zaal werd het tijd voor vrijwilligerswerk. Zo heb ik jarenlang in de zaterdag Commissie werkzaamheden gedaan met bekende FC Lisse persoonlijkheden. Super gezellig altijd. Ik was scheidsrechter bij de lagere Senioren. ook verzorg ik de wasserette voor de selectie van FC Lisse 1 en doe dit samen met nog een paar vrijwilligers.

De laatste 4 seizoenen ben ook actief als materiaalman van Lisse 1. En omdat we met het eerste half Nederland doorkruisen kom je nog eens ergens. Bijv. de uitwedstrijden bij FC Groningen, Sparta en Volendam. Voetballen in die stations was een leuke ervaring.

De vrijwilliger bij de FC zit nooit stil want nu is het weer tijd voor intern verhuizen vanwege de nieuwbouw. De nieuwbouw van FC Lisse wordt iets waar de hele gemeenschap van Lisse trots op mag wezen. Bij FC Lisse is altijd wat te doen.

Je favoriete vakantie en/of vakantiebestemming?

En echte favoriete bestemming hebben we niet. Duitsland trekt ons wel en is lekker dichtbij. Verder zijn we ook wel in Griekenland, Spanje, Turkije geweest.

Wat maakt het wonen in Lisse voor jou zo speciaal?

Toen ik 35 jaar geleden vanwege mijn werk deze kant op kwam was ons totaal onbekend waar ik met mijn vrouw en 2 kids terecht zou komen!! Nou, niet helemaal onbekend! Rond 1975 voor het eerst naar de Keukenhof geweest met familie. Nooit gedacht dat we nu al 35 jaar bijna naast de Keukenhof wonen.

En als ik zo rond kijk in de bollenstreek hebben we het zeker getroffen met het wonen in Lisse.

Cultuur of Natuur?

Natuur en dan met name de bosgebieden trekt ons meer dan de zee.

Hoe duurzaam ben je?

Volgens mijn vrouw doen we dat redelijk goed. Ikzelf ben niet z'n type van snel weggooien.

Wat wil je nog kwijt dat hierboven niet vermeld staat?

Dat ik nog vele jaren met mijn vrouw gezond mag blijven.

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft  Sjon Smth genomineerd? 

Foto's Jan Wessels