Datum: 28-07-2021 - 20:18
12
jul
'21
Picknickconcert De Capo met een 'bakkie' of een broodje (FOTO'S)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Picknickconcert De Capo met een 'bakkie' of een broodje (FOTO'S)

Het was goed om op zondagochtend 11 juli de buienradar goed in de gaten te houden. Bijna geheel Nederland was onbewolkt. Er lag alleen een strook die via Liisse richting de Noordzee trok. Rond 12:00 uur trok het wolkendek dan toch gelukkig open en kon er een start gemaakt worden met het derde picknickconcert van muziekvereniging Da Capo. Het was dan wel geen drie optredens op rij, aangezien de editie van vorig naar geannuleerd moest worden vanwege corona....

Penningmeester Marco Kleihorst was wat blij dat er na anderhalve jaar weer een optreden verzorgd mocht worden: "Het werd op het einde nog een beetje spannend toen de maatregelen weer verscherpt werden. Er is nog overleg geweest met de gemeente. Vandaar dat u allemaal vakken en palen ziet. Dat was voor de gemeente wel één van de voorwaarden. Zo konden we voldoende ruimte houden en de anderhalve meter waarborgen."  Extra lint, extra borden met instructies en een gastheer die de mensen ontving en naar een plek verwees.
Kleihorst bedankte alle vrijwilligers die dit vanmorgen vroeg allemaal al klaargezet hadden. Kleihorst was blij dat er na anderhalf jaar weer een keer een optreden van Da Capo verzorgd mocht worden: "Ik hoop dat we elkaar dit jaar nog vaker mogen zien, want we hebben dit vreselijk gemist."

En zo zat niet alleen het orkest verder uit elkaar, ook het publiek zat ruim in het park verdeeld. Overvliegende vliegtuigen zorgden nog eens voor een extra geluidsbarrière, waardoor de Kleihorst en dirigent Dirigent René Leckie niet altijd goed verstaanbaar waren.  

Het idee van het picknickconcert is ontstaan om meer zichtbaar te worden in het dorp. dirigent Leckie: "Volgens mij staat er nu weer een maestro concert gepland in september. Dit zal waarschijnlijk op 't Vierkant plaats gaan vinden. We zijn ook met iets groots bezig, de vrienden van Da Capo. We kijken of we dat volgend jaar rond deze periode buiten kunnen gaan organiseren. Vergelijkbaar met een picknickconcert, maar dan met een band en solisten er bij." Het wordt dan wel een avondvullend programma.

Een gezellige middag voor jong en oud in het Mondriaanpark te Lisse. Lekker met een bakje koffie of een belegde boterham. Het natte gras werd op de koop toe genomen.