Datum: 18-04-2021 - 19:32

Wat zijn relatiegeschenken?

Een relatiegeschenk is, volgens Van Dale, een cadeau dat je aanbiedt aan zakenrelaties. Deze relatiegeschenken hebben meestal een opdruk van de onderneming, vereniging, partij, stichtingen of (gemeentelijke) instelling die deze promotionele producten weggeeft. Veelal wordt weggeven aan werknemers, zakelijke relaties of ter gelegenheid van een speciale actie, zoals promotie campagnes of bedrijfsjubileum....

Wat is een relatiegeschenk en wat heeft het voor doel?

In de praktijk zien we dat er voor verschillende relaties ook verschillende soorten producten gekozen worden. We sommen hieronder kort op voor welk type relatie wij met name producten leveren.

Werknemers

De meest voorkomende keuzes liggen voor de hand, het overgrote deel van de werkgevers geeft de medewerkers een kerstpakket of eindejaarspakket. Naast die twee zien we, nu veel mensen thuiswerken, ook veel thuiswerkpakketten die besteld worden. Een tweede nieuwe trend die wij aanmoedigen is het onboardpakket, nieuwe medewerkers ontvangen een pakket met daarin allerlei artikelen met het logo van de nieuwe werkgever erop. Denk hierbij aan pennen, kladblokken, mappen, drinkflessen en soms zelfs kleding.

Klanten, leveranciers en andere zakelijke relaties11C IDEAS

Het einde van het jaar is van oudsher het favorietste geefmoment. Klanten bedanken voor hun loyaliteit gebeurt al vele jaren. Dit geldt ook steeds meer voor leveranciers waarmee een warme en betrouwbare band is ontstaan.

De flessen wijn zijn hier natuurlijk het meest voorkomende voorbeeld. Maar steeds vaker wordt er gekozen voor producten die langer op het bureau blijven staan. Denk hierbij aan drinklessen, wireless oplaadstations, mini speakers en andere gadgets. Alles uiteraard bedrukt met het logo van de gever.

Wat is een promotionele product en wat heeft het tot doel?

Promotionele producten zijn items die gebruikt worden ter promotie. Deze zijn gedecoreerd met het bedrijfslogo en vaak in huisstijl van het bedrijf. Deze producten kenmerken zich doordat ze iets goedkoper zijn zoals, pennen, ijskrabbers, magneten, snoepjes, etc. De producten zijn makkelijk en snel uit te delen of op te sturen en vergoten in een korte periode de naamsbekendheid. Er worden speciale geefmomenten gecreëerd. Bijvoorbeeld een zonnestudio die in de winter zonnebrillen uitdeelt ter promotie. Of een reisbureau gespecialiseerd in zomervakantie die op de vakantiebeurs ijskrabbers weggeeft.

Logo’s en hun kwaliteit

Er zijn verschillende manieren om promotionele producten en relatiegeschenken te voorzien van een logo. De keuze voor een bepaalde bedrukkingstechniek hangt samen met het product. Een sleutelhanger gemaakt van metaal zal gedecoreerd worden met lasergravering. Op een mooie pet gebruiken we borduren om te decoreren, op een pen een tampondruk en een op een drinkfles een zeefdruk. Verschillende soorten technieken op verschillende soorten ondergronden die allen hun eigen voor- en nadelen hebben. Laat je hier altijd goed over inlichten, dat voorkomt een teleurstelling achteraf.

Waarom zet je relatiegeschenken en promotionele producten in?

Een aantal redenen op een rij.

- Het toevoegen van een promotioneel product aan je marketingcampagne verhoogt de effectiviteit van andere ingezette media met 44%;
- Consumenten bewaren relatiegeschenken gemiddeld 2 jaar;
- 74% van de consumenten heeft minimaal 1 relatiegeschenk op zijn werkplek/bureau;
- 91% van de consumenten heeft minimaal 1 promotioneel product in de keuken;
- Na het ontvangen van een promotioneel product deed 85% consument zaken met dat bedrijf.

Heb je meer vragen over wat relatiegeschenken zijn, dan helpen en beantwoorden wij die graag! Mail je vragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog: Barry van Eeden, 11C Ideas.

Link naar artikel - schrijven van reactie is mogelijk.
Klik op het logo hieronder voor meer info.

11C IDEAS

Blog: Barry van Eeden, 11C Ideas.

Link naar artikel - schrijven van reactie is mogelijk.
Klik op het logo hieronder voor meer info.

11C IDEAS

", "accessMode": "visual", "copyrightHolder": "BlikOp Lisse", "dateCreated": "2021-02-18 09:44:59", "image": "/media/k2/items/cache/9b4a5f3d8c7f46a7b51e61706d000e02_L.jpg" }