Datum: 16-01-2021 - 01:16

Webbanners 700x80p Lisse

Geen geld?

Ik werd gebeld door een kennis, Ben. Zijn moeder (89) was overleden aan de gevolgen van Corona. Ze mochten de laatste weken alleen nog maar contact hebben via de telefoon en beeldbellen met de verpleging. Wat verdrietig als je moeder zo ziek is en je fysiek niet bij haar mag zijn....

We zouden de volgende dag de uitvaart bespreken en ik wees Ben op de informatie op onze website. Daar is veel digitaal beschikbaar gemaakt, zodat nabestaanden bijvoorbeeld alvast onze rouwkaarten- en kistencollectie kunnen bekijken.

En zo zat ik een dag later om tafel met Ben en zijn zus Sandy. Tijdens het gesprek voelde ik dat er iets in de lucht hing en ik stelde dan ook de vraag: “Ik heb het gevoel dat er wat aan de hand is. Kan ik daar iets in betekenen?”

“Nou Alexander,” zei Ben met het schaamrood op de kaken, “eigenlijk heeft mama niet genoeg geld voor een begrafenis…” “Wat niets is voor mama,” voegde Sandy daar nog aan toe, “want die heeft altijd alles goed geregeld, zodat wij ons geen zorgen hoeven te maken.”

Ik pakte de documentatie van hun moeder. “Ben en Sandy, ruim zes jaar geleden is jullie moeder bij ons geweest en heeft zij haar uitvaart al besproken. Dit zijn haar persoonlijke wensen en daarnaast heeft zij een bedrag gestort in het depositofonds. Het saldo is ruimschoots toereikend, omdat het deposito rentedragend is.
Een zucht van verlichting ging door de kamer. “Zie je wel,” zei Ben, “dát is nou mama. Alles netjes geregeld!”

De woorden ‘netjes geregeld’ stonden ook in het gedicht op de kaart. Alleen Ben, Sandy en ik kenden de diepere betekenis ervan.

Inloopspreekuur

Elke tweede woensdag van de maand heeft Van der Putten & Dunweg van 10.00 - 11.00 uur inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart. De koffie staat klaar!
• 0252 - 413 213
Vanderputtenendunweg.nl
• Heereweg 21, 2161 AC Lisse

Afbeelding van Darko Djurin via Pixabay