Datum: 11-08-2020 - 11:03

Vakantieplannen naar het buitenland? Vraag de reisspecialist naar de mogelijkheden.

Vanaf 15 juni is het weer mogelijk om naar meerdere buitenlandse landen te reizen. Wat is veilig? Heb je vragen over de mogelijkheden of wil je meer informatie? Ga dan daar de reisspecialist. Zij kunnen je goed of wel helpen. De redactie van Blik op Lisse (BOL) vroeg daarom advies bij Lenneke Verhaar van Travel & tours by Lenneke (zelfstandig en onafhankelijk reisadviseur Lisse)

traveltours (002) Lenneke

Lenneke Verhaar van Travel & tours by Lenneke schreef er het volgende over.

Veilig vliegen?

Ik heb van de week zelf een vakantie/werkreis naar Griekenland geboekt met vertrek september. Weliswaar nog even in optie want we mogen Griekenland pas 1 juli weer in en dit is nog niet 100% bevestigd. Maar ik ben van mening dat veilig op vakantie gaan naar Europese landen, en hopelijk ook snel weer buiten Europa, tot de mogelijkheden behoort. De risico's voor vliegtuigpassagiers worden volgens het RIVM verkleind door voldoende mogelijkheden om vast te stellen of passagiers corona klachten hebben, bijvoorbeeld met een gezondheidscheck voorafgaand aan de vlucht. Ook de 'specifieke ventilatie' in de cabine van een vliegtuig zou de kans op besmetting verkleinen. Bovendien zijn mondkapjes verplicht aan boord. Maar het blijft natuurlijk altijd de keuze en verantwoordelijkheid van de klanten zelf.

Van oranje naar geel (of groen)

Per 15 juni gaat voor een groot aantal Europese bestemmingen het reisadvies dus van oranje naar geel. Dat betekent dat je op vakantie kunt, maar dat je wel moet blijven opletten. Hou ook tijdens je vakantie het reisadvies in de gaten. Het kan zijn dat een land zijn beleid ten opzichte van toeristen, bijvoorbeeld bij een nieuw uitbraak, ineens verandert.

Protocollen

Heel veel hotels in Europa hebben protocollen gemaakt en staan te popelen om mensen te ontvangen. Social distancing is ook hier aan de orde, aan te raden is om alleen op een terras te eten en niet binnen. Kies (nog) niet voor een stedentrip maar voor een heerlijk appartement of hotel in de bergen of aan het strand waar het heel goed mogelijk is om afstand te houden van andere gasten. Lekker wandelen in de natuur, dobberen in een bootje of een boek lezen op een verlaten strand. Tijdens de zwoele avonden een rustig terras pakken en genieten van een Griekse salade of Spaanse tapas. All Inclusive vakanties kunnen ook maar hou er dan rekening mee dat er tijdschema's en routes zijn voor het zwembad en andere faciliteiten. In sommige resorts krijgt elke kamer een eigen parasol op het strand op ruime afstand van de andere en maaltijden worden aangeboden op terrassen en op het strand, er zullen geen buffetten zijn.

Reizen buiten Europa

Vakantie reizen naar landen buiten Europa zijn op dit moment nog niet mogelijk en het ziet er ook niet naar uit dat de landen snel van oranje naar geel gaan. En dat is eigenlijk best vreemd. Heel veel landen hebben veel minder Covid-19 besmettingen dan sommige Europese landen. Italië bijvoorbeeld telt volgens Worldometer 240.000 besmettingen, Sri Lanka 1.880 en Namibië 31. Nu is het natuurlijk zo dat niet zeker is dat ieder land ook echt alle besmettingen gemeld heeft. Ook is de gezondheidszorg in Sri Lanka en Namibië een stuk minder goed geregeld dan in de meeste Europese landen. Maar een land als Namibië is zo dunbevolkt dat ik toen ik er vorig jaar was, ik mijn best moest doen om überhaupt mensen tegen te komen. We hebben uren en uren gereden zonder iemand te zien. In de lodges was meer dan voldoende ruimte en ze waren superschoon. In veel van de verre bestemmingen zijn de mensen volledig afhankelijk van het toerisme dus ik hoop oprecht voor hen dat ze snel weer internationale gasten mogen verwelkomen.

Repatriëring of niet?

Premier Rutte hield vorige week een persconferentie, die vooral ging over reizen na corona. Hij zei dat het niet voor de hand ligt dat de overheid weer reizigers van een bestemming terughaalt als daar een nieuwe corona-uitbraak komt. Maar dit geldt alleen voor repatriëring door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zoals dit jaar eerder gebeurde. Als je bij een ANVR-reisorganisator (en dat ben ik) een pakketreis boekt, dan hoort daarbij dat we je ‘gewoon’ terughalen als dat mogelijk is en de situatie daarom vraagt.

Reis geboekt, wat nu?

Misschien heb je al een reis geboekt en heb je heel veel zin om te gaan. Maar misschien ook weet je toch niet wat te doen? Misschien is omboeken naar volgend jaar een mogelijkheid maar kom je er niet helemaal uit. Of heb je vragen over jouw reis rondom de maatregelen COVID-19? Ik help je graag! Als onafhankelijk reisadviseur krijg ik dagelijks nieuwe informatie over de huidige maatregelen van de verschillende reisaanbieders. Bel of mail, dan kunnen we er samen naar kijken.

Dus heb jij een vraag over jouw reis, bel of mail me dan gerust. Ik help je graag waar mogelijk. En wil je een reisvoorstel voor een nieuwe vakantie dan ben je bij mij ook aan het juiste adres.

Alleen samen zijn we sterk en komen we deze tijd door. Voor nu blijf gezond en zorg voor elkaar!

Contact
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-29554866 www.travelandtours.nl
Als zelfstandig ondernemer ben ik aangesloten bij Face2Face Travel te Almere dat lid is van ANVR en SGR en waar alle boekingen worden ondergebracht.

Eerder verscheen: Hoe gaan Nederlanders op vakantie in coronatijd?

        traveltours (002) Lenneke               banner 5 juni gemeente 2

of bel 06-29554866 www.travelandtours.nl
Als zelfstandig ondernemer ben ik aangesloten bij Face2Face Travel te Almere dat lid is van ANVR en SGR en waar alle boekingen worden ondergebracht.

Eerder verscheen: Hoe gaan Nederlanders op vakantie in coronatijd?

        traveltours (002) Lenneke               banner 5 juni gemeente 2

", "accessMode": "visual", "copyrightHolder": "BlikOp Lisse", "dateCreated": "2020-06-15 02:25:42", "image": "https://images.blikoplisse.nl/media/k2/items/cache/6d2871a4197fc759d9525666382ba819_L.jpg" }