Datum: 15-08-2020 - 06:17

Niet onder stoelen of banken.

Ik durf wel te stellen dat de gemeente Lisse zijn waardering voor vrijwilligers niet onder stoelen of banken steekt. Lisse heeft veel actieve inwoners, waarvan er veel actief zijn voor anderen. Of het nu gaat om vrijwilligers tijdens onze feestweek, de avondvierdaagse, ’Gluren bij de buren’ of bij allerlei andere activiteiten of verenigingen in Lisse.....

Als gemeente zijn we daar heel blij mee en trots op!

Van vereniging tot buurtkamer

Kostbare tijd maken deze mensen vrij om een succes te maken van activiteiten waar zoveel Lissers van genieten. Zij dragen enorm bij aan het bloeiende verenigingsleven en jaarlijks terugkerende evenementen. Laten we ook de vrijwilligers niet vergeten die zich inzetten om mensen uit hun eenzaamheid te halen, met hen te wandelen of te fietsen. Of vrijwilligers die helpen bij allerlei sociale activiteiten en bij onze speeltuinen en buurtkamers. En natuurlijk onze mantelzorgers; zij die een belangrijke bijdrage leveren aan de zorg voor een naaste. Al deze vrijwilligers verdienen onze waardering. Als gemeente waarderen we deze inzet zeer op verschillende manieren.

Speciaal voor mantelzorgers

Zo reiken we het ‘mantelzorgcompliment’ uit en organiseren we de jaarlijkse dag van de mantelzorg. Die was afgelopen zaterdag 9 november in het Fioretticollege in Lisse. De aanwezige mantelzorgers genoten van een feestelijk samenzijn en van diverse workshops ter ontspanning, ondersteuning en inspiratie. We bereiken inmiddels steeds meer mantelzorgers. Toch kan het beter. Mantelzorgers vinden de zorg voor een naaste vaak vanzelfsprekend en registreren zich niet. Dat vind ik jammer omdat ondersteuning en waardering voor deze inzet juist zo belangrijk is. Registreren kan bij onze welzijnsorganisatie Welzijnskompas.

Vrijwilligersprijzen

Verder reiken wij gedurende het jaar waarderingsspelden uit om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. U kunt iemand voordragen! Daarnaast reiken we onze jaarlijkse vrijwilligersprijzen uit. Dat gebeurt tijdens de nieuwjaarsreceptie. Deze vrijwilligersprijzen zijn vooral voor mensen en groepen die zich langdurig en op een bijzondere manier inzetten voor Lisse. We hebben een individuele vrijwilligersprijs, een groepsprijs en een jeugdprijs voor jongeren tot 18 jaar, bedoeld als aanmoedigingsprijs.

Wie draagt u voor?

De uitreiking van de vrijwilligersprijzen staat alweer bijna voor de deur en ik vraag u om uw waardering ook niet onder stoelen of banken te steken. U kunt nog tot 15 november vrijwilligers voordragen. Ik nodig u van harte uit om deze actieve inwoner(s) te nomineren. U kent er vast wel één of zelfs een paar.

Jolanda Langeveld, wethouder
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandeljkse column van het college van Lisse. Bij toerbeurt geschreven door een van de wethouders of de burgemeester.

Maandeljkse column van het college van Lisse. Bij toerbeurt geschreven door een van de wethouders of de burgemeester.

", "accessMode": "visual", "copyrightHolder": "BlikOp Lisse", "dateCreated": "2019-11-12 14:32:42", "image": "https://images.blikoplisse.nl/media/k2/items/cache/dca484dba216197752a5e926c627d5f1_L.jpg" }