Datum: 03-06-2020 - 05:16

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

Samen doen.

Participatie betekent meedoen en bijdragen aan de samenleving. Ik schreef er al eens eerder over. Recent is er in Lisse ook weer een mooi initiatief tot stand gekomen. Graag vertel ik u over het participatieproject Rustoord. Rondom de nieuwbouw van Rustoord ligt nog een groot terrein waar na het jaar 2020 woningen gebouwd worden...

Tot die tijd blijft het grootste deel van dit terrein ongebruikt. Het zou toch zonde zijn als we in de tussentijd niets met deze mooie plek in het centrum van Lisse kunnen doen!

Hoe is het aangepakt?

Allereerst zijn we in overleg gegaan met de eigenaar van de grond, woningcorporatie Eigen Haard. We kregen toestemming om het gedeelte van de grond dat aan de Achterweg ligt de komende jaren te gebruiken. We hebben vervolgens een oproep gedaan aan belangstellenden om met een leuk idee of goed plan te komen voor de grond. Een voorstel waar de hele gemeenschap iets aan zou hebben. We organiseerden een avond waar heel veel geïnteresseerden op af zijn gekomen. Zij kwamen met heel leuke ideeën en initiatieven. Uiteindelijk opperde iemand: de bewoners van Rustoord moeten er het meeste profijt van hebben. Toen is er een aantal vrijwilligers opgestaan en is dit plan eruit gerold.

Fijne ontmoetingsplaats

Er komt een fruittuin, er worden bloemen ingezaaid, er komen wandelpaden en een stukje waar kinderen kunnen spelen. Het zal een prachtige ontmoetingsplaats zijn voor iedereen die er bijvoorbeeld gezellig wil picknicken, wat fruit wil plukken of op een bankje even tot rust wil komen.

Enthousiaste vrijwilligers  

Vrijwilligers die zich spontaan hebben gemeld, nemen samen met mensen van Woonzorgcentrum Rustoord, een aantal bewoners van het centrum, Stichting Vluchtelingenwerk, omwonenden en vrijwilligers vanuit de Vriendendienst de aanleg en het onderhoud voor hun rekening. Het is goed om te merken dat er heel veel enthousiasme is bij deze vrijwilligers! In het restaurant van Rustoord ligt een logboek waarin de vorderingen van het project worden opgeschreven. Wilt u meedoen? Schrijf dat dan in dit boek, dan wordt er contact met u opgenomen.

Fondsenwerving

Natuurlijk kost de aanleg geld. De gemeente heeft hiervoor wat geld beschikbaar, maar we zijn ook bezig om fondsen te werven. Wij hopen dat we op die manier extra geld kunnen ophalen voor dit mooie project.

Jammer

Ik ben ervan overtuigd dat we het straks na drie jaar jammer vinden dat de grond vrijgemaakt moet worden voor de woningbouwplannen. Maar, we kunnen dan wel terugkijken op een initiatief dat heeft geleid tot een tijdelijke, maar mooie invulling van dit braakliggend terrein. Ik hoop dat veel Lissers dan zeggen dat ze ervan genoten hebben!

Cees Ruigrok Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tweewekelijkse column van het college van Lisse. Bij toerbeurt geschreven door een van de wethouders of de burgemeester.

Tweewekelijkse column van het college van Lisse. Bij toerbeurt geschreven door een van de wethouders of de burgemeester.

", "accessMode": "visual", "copyrightHolder": "BlikOp Lisse", "dateCreated": "2017-08-16 10:03:08", "image": "" }